Ekipa Bahraina je že dolgo pod lupo pozornosti. Foto: EPA
Ekipa Bahraina je že dolgo pod lupo pozornosti. Foto: EPA

Gre za organizacijo, ki jo je ustanovil Evropski svet, da bi okrepil boj proti hudim oblikam organiziranega kriminala. Eurojust je organ, ki ga sestavljajo tožilci, sodniki ali policijski uradniki enakih pristojnosti.

Sorodna novica Tudi na Danskem preiskali hotel ekipe Bahrain Victorious

Konec junija številne akcije
Akcija je na pobudo francoskih organov zaživela 11. maja, same racije v šestih državah pa so se zgodile med 27. in 30. junijem. Eurojust v svojem sporočilu ne navaja, za katero kolesarsko ekipo gre, opiše jo samo s tem, da ima italijanskega lastnika.

14 lokacij v šestih državah
Številni mediji so sicer že v prejšnjih dneh poročali, da gre prav za Bahrain. Eurojust poroča, da so preiskave izvedli v šestih državah (tudi v Sloveniji) na 14 lokacijah, zaslišali pa so tri ljudi.

Sorodna novica Bahrain Victoriousa ne skrbijo hišne preiskave

Zasegli 479 kapsul
V Sloveniji so preiskali eno hišo, kjer so zasegli telefon, 412 kapsul z neznano rjavo tekočino in 67 kapsul z neznano belo tekočino. V Italiji so preiskali več lokacij, zasegli so več elektronskih naprav, farmacevtskih snovi in nadomestkov. V Belgiji, na Poljskem in Španiji so preiskali po eno hišo, kjer so zasegli računalnik, telefon in kapsule.

Kolesarji Bahraina o tej temi ne dajejo izjav.