Foto:
Foto:

O predlogu izvršilnega odbora bodo člani Dnevnikovega sindikata odločali v torek. V primeru zaostritve stavke člani sindikata Dnevnika in vsi, ki se bodo stavki pridružili, od torka pa do preklica stavke ne bodo pripravljali nobenih novinarskih prispevkov, prepovedana pa bo tudi objava prispevkov, ki so bili pripravljeni že prej.

Ponedeljkov Dnevnik je sicer izšel v manjšem obsegu kot ponavadi, a za razliko od Dela in Večera tudi z novinarskimi prispevki.

Sicer pa so se stavki poleg RTV Slovenija pridružili tudi časniki Delo, Slovenske novice, Dnevnik, Večer, Primorske novice, STA, vsa uredništva podjetja Gospodarski vestnik Revije, radio Štajerski val, časopisa Gorenjski glas in Kmečki glas, Novi tednik - Radio Celje in Radio Tednik Ptuj, pa tudi nekatera novinarska uredništva Mladinske knjige.

Solidarnostno so stavko podprli v Dolenjskem listu, z aktivno udeležbo pa so se ji danes pridružili tudi na Radiu Študent. Stavkajočim so se pridružili tudi številni samostojni in svobodni novinarji.

Stavki pa se niso pridružili novinarji časnika Finance in komercialne televizije POP TV.