Walter Hofer je zelo zadovoljen z lepim obiskom sredinega preizkusa letalnice in četrtkovih kvalifikacij. Foto: Iztok Novak
Walter Hofer je zelo zadovoljen z lepim obiskom sredinega preizkusa letalnice in četrtkovih kvalifikacij. Foto: Iztok Novak


Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper je na novinarski konferenci napovedal, da bo zveza že na letošnjem kongresu spremenila določila, ki so doslej omejevala povečevanje smučarskih letalnic. Po njegovem mnenju se je v zadnjih letih kljub dolgim poletom varnost na skakalnicah in letalnicah zelo povečala.

Padci so vedno redkejši
"V Planici sem se sešel z organizatorji smučarskih poletov. Na letošnjem kongresu v Turčiji bomo predlagali sklep, da bi spremenili predpise za letalnice in uvedli možnost povečanja teh naprav. Pred leti smo bili zelo zaskrbljeni, ker je bilo kar precej padcev. V zadnjih letih pa so padci na skakalnicah zelo redki, kar velja tudi za letalnice, na katerih je bilo v zadnjih letih zelo malo nesreč. Nova pravila bi omogočila, da bi lahko po korakih izboljševali športne dosežke, kar pa se ne sme izroditi v nebrzdan boj za svetovni rekord," je povedal Kasper.

Planica = dnevna soba
Na novinarski konferenci je bil tudi Walter Hofer, direktor skakalnih tekmovanj, ki je bil znova poln hvale na račun Planice: "Planica je največja letalnica na svetu in tekmovalci ter trenerji nestrpno čakajo na to tekmovanje. Veseli nas tudi izjemen obisk treninga in kvalifikacij, ki daje še poseben pečat 'dnevni sobi', kot v smučarskih skokih pravimo Planici, saj se tekme na najvišji ravni v zadnjem obdobju skoraj vedno končajo v Planici. Videli smo tudi, da so kljub dolgi sezoni tekmovalci še vedno izjemno dobro pripravljeni."