Tamara Zidanšek je prva nosilka turnirja v Lozani. Foto: AP
Tamara Zidanšek je prva nosilka turnirja v Lozani. Foto: AP

Polfinalistka letošnjega Roland Garrosa je bila ves dvoboj neprepričljiva na svoj začetni udarec, a je bila vseeno v ključnih trenutkih v odločilnem nizu bolj zbrana. V prvem nizu je Konjičanka dosegla tri brejke, Italijanki pa sta uspela dva. V drugem nizu je Bronzetti do odvzema servisa prišla v prvi in sedmi igri, kar je bilo dovolj, da je prvi nosilki odvzela niz.

V zadnjem nizu sta si tekmici izmenjali brejk v drugi in tretji igri, nato pa je Zidanšek prišla do odločilne prednosti v četrti igri. Dvakrat je zatem zanesljivo osvojila igri na svoj začetni udarec, v deveti igri pa je ubranila žogico za brejk in izkoristila drugo priložnost za zmago.

Dvoboj je trajal dve uri in 21 minut, v polfinalu pa bo 23-letni Slovenki nasproti stala Belgijka Maryna Zanevska, ki je morala v petek na igrišče dvakrat. Najprej je v dvoboju drugega kroga ugnala Švicarko Stefanie Vögele s 7:5, 6:3, nato pa ji v četrtfinalu ni bila kos niti Rusinja Natalija Vihljanceva. Belgijka je obračun dobila s 7:5, 6:4.


LOZANA, četrtfinale
(235.238 am. dolarjev, pesek)
ZIDANŠEK (SLO/1) - BRONZETTI (ITA)
6:4, 4:6, 6:3

ZANEVSKA (BEL) - VIHLJANCEVA (RUS)
7:5, 6:4

GARCIA (FRA/5) - DIJAS (KAZ)
7:5, 6:2

BUREL (FRA) - FERRO (FRA/2)
7:5, 6:2