Alex Cisar, ki je letos osvojil dve zlati medalji na mladinskem SP-ju, je iz rok legendarnega telovadca Miroslava Cerarja dobil nagrado OKS-ja za športno potezo. Foto: www.alesfevzer.com

Cisar, ki je na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v Osrblieju na Slovaškem osvojil dve zlati medalji, je na slovenskem pokalu na Pokljuki po nesreči, med prehitevanjem, pohodil palico Tilna Gregorke, ki jo je izgubil. Cisar mu je dal svojo palico, sam pa se je vrnil po Gregorkovo in nadaljeval tekmo, na kateri potem ni zmagal.

"To sem storil povsem spontano, nagonsko. Nič posebnega se mi ni zdelo niti po tem, ko sem prispel v cilj. Presenečen sem bil, kako velik odmev je ta moja zelo majhna poteza, ki mora biti tudi sicer prisotna v športu in življenju na splošno, vzbudila v javnosti," je povedal Cisar, gimnazijec šole Franceta Prešerna v Kranju.

Etična odličnost v športu, ki jo zastopa ferplej gibanje, je pri nas v organizirani obliki prisotna slabega četrt stoletja. Pri nas jo vodi Cerar, nekdanji telovadec, ki je med drugim osvojil dve zlati olimpijski medalji na konju z ročaji, leta 1964 v Tokiu in štiri leta pozneje v Ciudadu de Mexicu.

Cisarju nagrada za športno potezo