To je najboljša uvrstitev Mariborčana v sezoni in četrta najboljša na svetovnih prvenstvih.

Filip Flisar je po slabem začetku sezone našel pravo formo, na SP-ju se je prebil do malega finala. Foto: EPA
Nastop Filipa Flisarja v polfinalu
Nastop Filipa Flisarja v malem finalu

Razburljiva tekma osmine finala
Flisar je nastop v osmini finala v skupini 4 začel odlično, najbolje je štartal, priboril si je lepo prednost, ki pa jo je izgubil, padel je na tretje mesto. V razburljivi tekmi, na kateri je eden izmed tekmovalcev padel, je Flisarju na cilj uspelo priti kot drugi, tako si je uspel zagotoviti nastop v četrtfinalu. Prvi je bil Kanadčan Brady Leman.

Flisar suveren v četrtfinalu
V četrtfinalu sta se Flisarju in Bradyju pridružila še Nemec Florian Wilmsmann in Švicar Marc Bischofberger, na koncu pa je bil izhod enak kot v osmini finala, Flisar in Leman sta si priborila polfinale, le da je bil Flisar tokrat prvi.

Nastop Filipa Flisarja v četrtfinalu

Flisar je četrtfinale začel tako kot osmino finala, z odličnim štartom, prešel je v vodstvo, ki ga ni izpustil do konca.

Namesto v veliki v mali finale
V polfinalu sta bila Flisarjeva nasprotnika še Švicar Alex Fiva in Šved Viktor Andersson. Flisar je polfinalni obračun dobro odprl, a Leman ga je hitro prehitel, Kanadčan je bil suvereno prvi. Flisar je skušal ubraniti drugo mesto, ki bi ga še peljalo v veliki finale, a ga je Fiva prehitel.

Flisar je tako nastopil v malem finalu, kjer pa je zasedel zadnje, četrto mesto. V malem finalu so nastopili še Francoz Jean Frederic Chapuis, Avstrijec Johannes Aujesky in Šved Viktor Andersson.

Nastop Filipa Flisarja v osmini finala

Place in Thompsonova svetovna prvaka
Veliki finale je pripadel Francozu Francoisu Placeu, novemu svetovnemu prvaku. Drugi je bil Kanadčan Brady Leman, tretji njegov rojak Kevin Drury.

V ženski konkurenci se naslova svetovne prvakinje veseli Kanadčanka Marielle Thompson. Druga je Švicarka Fanny Smith, tretja Francozinja Alizee Baron.

* Izidi:
- moški:
 1. Francois Place (Fra)
 2. Brady Leman (Kan)
 3. Kevin Drury (Kan)
 4. Alex Fiva (Švi)
 5. Jean Frederic Chapuis (Fra)
 6. Johannes Aujesky (Avt)
 7. Viktor Andersson (Šve)
 8. Filip Flisar (Slo)

- ženske:
 1. Marielle Thompson (Kan)
 2. Fanny Smith (Švi)
 3. Alizee Baron (Fra)
 4. Sanna Luedi (Švi)
 5. Kelsey Serwa (Kan)
 6. Brittany Phelan (Kan)
 7. Nikol Kučerova (Češ)
 8. Mikayla Martin (Kan)