Jelko Gros bo, kot vse kaže, ostal na direktorskem položaju Zavoda Planica. Foto: MMC RTV SLO
Jelko Gros bo, kot vse kaže, ostal na direktorskem položaju Zavoda Planica. Foto: MMC RTV SLO

Na imenovanje Grosa, ki mu sedanji mandat poteče 1. julija, mora dati soglasje še slovenska vlada.

"Člani sveta zavoda smo soglasno podprli Grosa, ki je predstavil izčrpen program dela za naprej. Pojasnil je, kako naj bi naprej skrbeli za informatiko v športu, za šport otrok in mladine, Nordijski center Planica ter muzej športa. Pri zadnjem je še največ težav, a se zdaj išče ustrezna lokacija zanj. To bo zelo pomembno za naslednje korake," je pojasnil predsednik sveta Boro Štrumbelj.

"Precej smo govorili tudi o stroških, ki so nastali pri pripravi svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici, ki ga potem marca letos zaradi epidemije novega koronavirusa ni bilo. Pa tudi o tekmovanjih v naslednjem obdobju, vključno s svetovnim prvenstvom v nordijskem smučanju 2023," je še dodal Štrumbelj.

Vlada je 24. junija 2009 sprejela sklep o ustanovitvi Zavoda za šport RS Planica. Za vršilca dolžnosti direktorja je tedaj imenovala Grosa, ki je potem tudi v naslednjih letih vodil zavod. Ta je med drugim skrbel za obnovo in izgradnjo ter upravljanje športnih objektov v Planici. Tam je ob izdatnem vložku evropskih sredstev nastal sodoben nordijski center, pri tem pa je Gros opravil osrednjo vlogo.