Johannes Thingnes Boe je po izjemnem teku slavil 25. zmago kariere. Foto: EPA

Fak je na obeh strelskih postankih pokril po vseh pet tarč, a je v zadnjem krogu popustil. Imel je je 19. čas teka. Klemen Bauer je bil na strelišču enkrat nenatančen in je osvojil 21. mesto.

"Ne morem biti najbolj zadovoljen. Streljanje je bilo dobro, čeprav je še rezerva v hitrosti streljanja. Pri teku pa sem zadnji krog izgubil veliko časa in tu vidim problem. V primerjavo s konkurenco mi ni uspelo pridobiti kakšne sekunde," je povedal Fak.

25. zmago kariere (na tekmah svetovnega pokala) je slavil Norvežan Johannes Thingnes Boe, čeprav je moral enkrat v kazenski krog in je bil med najboljšo peterico edini z zgrešenim strelom. Dobrih osem sekund je zaostal Martin Fourcade, tretje mesto pa je osvojil Nemec Benedikt Doll.

Boe je po tretji zaporedni zmagi in že četrti v Hochfilznu prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala pred M. Fourcadom povečal na 85 točk.

Rusi lahko zapustijo Avstrijo
Sicer pa so sumi avstrijskega tožilstva, ki ruske biatlonce sumijo dopinga, kar zasenčili boje na tem tirolskem prizorišču. Ruski biatlonci lahko zapustijo Avstrijo, čeprav naj bi jih tamkajšnje oblasti sumile zlorabe dopinga na biatlonskem svetovnem prvenstvu, ki je bilo lani v Hochfilznu, te dni pa tam potekajo tekme svetovnega pokala.

Proti Rusom ne tečejo nobeni postopki, je sporočilo tožilstvo po poročanju nemške tiskovne agencije DPA. Kot je povedala predstavnica tožilstva na Dunaju, proti ruskim biatloncem ne teče noben postopek, zaslišanja so končana, vsak od športnikov pa se lahko kadar koli javi in spregovori o obtožbah.

Avstrijska policija sumi, da so člani zlate ruske moške štafete Aleksej Volkov, Maksim Cvetkov, Anton Babikov in Anton Šipulin ter bronaste mešane štafete v postavi Alexander Loginov, Anton Šipulin, Olga Podčufarova in Tatjana Akimova na lanskem svetovnem prvenstvu v Hochfilznu do vrhunskih dosežkov prišli z uporabo nedovoljenih sredstev.

Avstrijska policija sumi, da si je ruska štafeta Aleksej Volkov, Maksim Cvetkov, Anton Babikov in Anton Šipulin lani na poti do naslova svetovnih prvakov pomagala z nedovoljenimi poživili. Foto: Reuters

Rusko reprezentanco je v torek, dan pred začetkom tekmovanj v Hochfilznu, obiskala policija, ki pa v hotelu ni opravila nobenih preiskav in zaslišanj, ampak je samo obvestila osumljene Ruse.

10 km (M), šprint:          * 
 1. J. T. BOE     NOR 24:49,2 (1)
 2. M. FOURCADE    FRA  +8,6 (0)
 3. B. DOLL      NEM  10,2 (0)
 4. A. GUIGONNAT    FRA  25,9 (0)
 5. A. PEIFFER     NEM  27,9 (0)
 6. J. EBERHARD    AVT  30,0 (1)
 7. S. DESTHIEUX    FRA  36,3 (1)
 8. A. LOGINOV     RUS  38,5 (1)
 9. J. FAK       SLO  46,3 (0)
 10. S. V. CHRISTIANSEN NOR  50,8 (0)
 ...                  
 21. K. BAUER      SLO 1:11,4 (1)
 77. M. DOVŽAN     SLO 2:41,5 (2)
                    
 * - zgrešeni streli/kazenski krogi  
                    
Skupni vrstni red (4/26):      
 1. J.-T. BOE     NOR  216 toč
 2. A. GUIGONNAT   FRA  162  
 3. S. EDER      AVT  150  
 4. A. LOGINOV    RUS  142  
 5. M. FOURCADE    FRA  131  
 6. S. DESTHIEUX   FRA  117  
 7. B. DOLL      NEM  111  
 8. S. SAMUELSSON   ŠVE  109  
 ...                 
 13. J. FAK      SLO   96  
 48. K. BAUER     SLO   2  
                   

Sobota ob 11.30:
Zasledovanje (Ž)
Ob 14.45:
Zasledovanje (M)
Nedelja ob 11.15:
Štafeta (Ž)
Ob 14.00:
Štafeta (M)
Prenosi na TV SLO 2 in MMC-ju!

Jakov Fak v tekaškem delu ob stopničke