Pred njim sta bila tokrat Švicar Stefan Matter in Francoz Philippe Lau na drugem mestu.

Aleš je z dvema odličnima vožnjama stopil na zmagovalni oder, naslov prvaka pa so mu vzele tri sekunde pribitka, ki jih je zaradi prekratkega skoka dobil v prvi vožnji.

Jure Aleš blesti na SP-ju. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Aleš blesti na SP-ju. Foto: www.alesfevzer.com

"Proga na današnjem šprintu je bila videti dokaj enostavna, čeprav je konfiguracija terena zelo zahtevna. Na začetku je zelo strmo, potem pa sledita še dve veliki prelomnici in je zelo pomembno, da imaš vseskozi visoko hitrost, vsaka napaka tukaj se zelo pozna. Z današnjima vožnjama sem sicer zelo zadovoljen, je pa res, da sem v prvo ponovno napačno ocenil hitrost pri skokih in dobil kazenske sekunde, ki so me stale še boljše uvrstitve. Vseeno pa sem zelo zadovoljen, v drugi vožnji sem celo postavil najboljši čas med vsemi in upam na najboljše tudi jutri. Saj sem si sedaj dokazal, da še vedno lahko sežem v sam vrh," je dejal zadovoljni Aleš.

Po tem, ko je imel v letošnji sezoni kar nekaj težav, je odlično formo ujel ravno na svetovnem prvenstvu. Ključ za odlične nastope na Norveškem pa je opisal takole: "Po zadnjih tekmah svetovnega pokala sem se povsem umiril in začel od začetka. Vsak zavoj, ki sem ga napravil, je bil zelo premišljen, zelo dobro smo trenirali, predvsem pa sem na SP prišel svež."