Nekaj dni po svetovnem prvenstvu so se najboljši deskarji na snegu na Rogli merili še na tekmi svetovnega pokala, Slovenci pa so vendarle pokazali več kot v ponedeljek in torek – Žan Košir je zmagal. Foto: www.alesfevzer.com
Nekaj dni po svetovnem prvenstvu so se najboljši deskarji na snegu na Rogli merili še na tekmi svetovnega pokala, Slovenci pa so vendarle pokazali več kot v ponedeljek in torek – Žan Košir je zmagal. Foto: www.alesfevzer.com

"Končno. Tega nisem pričakoval. Po SP-ju sem bil razočaran in bil nekaj dni doma, doma sem ležal na kavču. Izkazalo se je spet, da je manj – več," je po šesti zmagi kariere povedal dobitnik treh olimpijskih medalj. Prvič je kakemu slovenskemu deskarju uspelo zmagati na domači tekmi na Jasi! To so sicer pete Koširjeve stopničke na tekmah svetovnega pokala na Rogli in seveda najlepše zadoščenje za ponesrečena nastopa na svetovnem prvenstvu, ko je v obeh disciplinah ostal brez izločilnih bojev.

Rogla: Nastop Koširja v finalu paralelnega veleslaloma

Košir v vseh štirih izločilnih bojih izredno suveren
Košir je bil v osmini finala boljši od Korejca Sangh Leeja (+0,5), v četrtfinalu od Italijana Aarona Marcha (za 42 stotink), v polfinalu pa je opravil še z Italijanom Edwinom Corattijem, ki je po izenačeni prvi polovici dvoboja naredil napako. V finalu je bil tekmec Andrej Soboljev, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah. Že po zgornjem (ravninskem delu) je bil Košir nekoliko hitrejši, prednost je držal do konca in izvajal pritisk na tekmeca, ki je začel delati napake, v cilju je bilo 41 stotink razlike.

Sorodna novica Za medaljo bo potreboval tudi mentalno moč, kot jo ima Đoković
Deskar Žan Košir zmagal na Rogli

Mastnak odličen v kvalifikacijah, a nato hitro izpadel
V malem finalu je Poljak Oskar Kwiatkowski premagal Italijana Edwina Corattija in osvojil tretje mesto. Tim Mastnak (5. izid kvalifikacij) je v osmini finala (tekmec je bil Oskar Kwiatkowski) izpadel, potem ko je v spodnjem delu naredil napako in odstopil. Osvojil je 11. mesto.

Ramona Hofmeister znova nepremagljiva
Pri ženskah je zmagala favorizirana Ramona T. Hofmeister (v finalu je ugnala Sofijo Nadiršino) in še povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. To je njena tretja letošnja zmaga v paralelnem veleslalomu in druga na Rogli. Prvič je bila na vrhu leta 2018. Rok Marguč, Jernej Glavan in Sara Goltes so izpadli v kvalifikacijah.

Pogovor z Žanom Koširjem in podelitev najboljšim na Rogli