Štuhčeva je v Areju osvojila zlato medaljo v smuku, nato pa se na prvi tekmi po svetovnem prvenstvu – na smuku v Crans Montani 23. februarja – poškodovala. K sreči poškodbe zadnje križne vezi v levem kolenu niso tako obsežne, da bi morala na operacijo.

Ilka Štuhec je na odru odprla penino. Foto: BoBo
Ilka Štuhec je na odru odprla penino. Foto: BoBo

Štuhčevo so na odru pozdravili župan Maribora Saša Arsenovič, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada, predsednik odbora za alpsko smučanje pri Smučarski zvezi Slovenije Iztok Klančnik in predsednik smučarskega kluba Branik Grega Lednik.

Mariborčani sprejeli Ilko Štuhec

Štuhčeva ima dovolj poškodb
"Za mano je zelo turbulentno obdobje, zgodilo se je marsikaj. Sprejem je tokrat malo poznejši, hvala pa, da ste prišli,"
je med drugim dejala Štuhčeva in dodala, da ima dovolj poškodb.

Mariborčani so pozdravili slovensko šampionko. Foto: BoBo
Mariborčani so pozdravili slovensko šampionko. Foto: BoBo

Arsenovič ji je podaril ček za 5.000 evrov
Arsenovič ji je v imenu občine podaril šopek rož in ček za 5.000 evrov ter ji izrazil priznanje, da se je kljub poškodbi vrnila na vrh in osvojila zlato medaljo. Podobno sta jo "pohvalila" tudi Barada in Klančnik. "Z veseljem pričakujemo tvojo vrnitev. Upam, da gremo po nove medalje in nove šopke rož," je napovedal Klančnik.

Gabrovec: Verjamemo, da bo Ilka v Pekingu zlata
Štuhčeva še nima olimpijske kolajne. A to se po besedah Gabrovca zna spremeniti na OI 2022 v Pekingu. "Verjamemo in vemo, da se bo v Pekingu to uresničilo, in to z najboljšim mogočim izidom. To ni pritisk, ampak res verjamemo vanjo," je povedal predsednik OKS-a.

Štuhčeva bo zamenjala trenerski štab
Štuhčeva je v pretekli sezoni v svetovnem pokalu zmagala na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni, v Cortini d'Ampezzo pa je na obeh smukih skočila na stopničke z drugim in tretjim mestom. Štuhčeva je po koncu sezone sporočila, da se je razšla s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum. Nov trenerski štab še ni znan.