Tim Mastnak bo imel popravni izpit v soboto na Rogli. Foto: BoBo
Tim Mastnak bo imel popravni izpit v soboto na Rogli. Foto: BoBo

V osmini finala se je Mastnak v petem paru meril z Rusom Dimitrijem Loginovom, ki je v kvalifikacijah zaostal le za Italijanom Edwinom Corattijem. Slovenec je zaostajal, nekaj vratc pred ciljem pa storil še napako in izločilne boje hitro končal. Uvrstil se je na končno 16. mesto.

"Kvalifikacije so bile zelo zahtevne, saj je trener kitajske reprezentance Peter Kotnik postavil zelo zaprto progo. Vsi smo se malo lovili, v finalu pa je večina vendarle ujela ritem. S tekmo in rezultatom sem lahko zadovoljen, saj do zdaj v Bad Gasteinu nikoli nisem bil pretirano uspešen. Tukaj sem nastopil že na enajstih slalomskih tekmah za svetovni pokal in danes sem bil šele drugič v finalu," je povedal Mastnak, ki je lani na tem prizorišču za las zgrešil izločilne boje (17. mesto), najvišjo uvrstitev pa je dosegel leta 2016, ko je zasedel 14. mesto.

Drugič v karieri je zmagal Italijan Daniele Bagozza, ki je v finalu ugnal rojaka Maurizia Bormolinija. Popolno italijansko prevlado je s tretjim mestom preprečil Nemec Stefan Baumeister.

Rok Marguč je bil 26., Žan Košir se ni uvrstil niti v drugo kvalifikacijsko vožnjo, Gloria Kotnik pa na drugi progi ni nastopila. Velenjčanka je bila namreč v petek na poti v Scuol udeležena v prometni nesreči (na srečo jo je odnesla brez poškodb). V soboto je v Scuolu na krilih adrenalina še lahko nastopila, po tekmi v Švici pa se je njeno fizično počutje poslabšalo.

Pri dekletih je bila v kvalifikacijah najboljša Ester Ledecka, ki je nastopila na svoji prvi tekmi sezone. To je sicer začela kot alpska smučarka in slavila na prvem smuku v Lake Louisu. Čehinji v izločilnih bojih nato ni uspel nov mejnik, da bi zmagala v isti zimi tako v alpskem smučanju kot deskanju na snegu. V finalu je bila boljša vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Slavila je četrtič zapored.

V sredo bo na sporedu še ekipna tekma, na kateri pa Slovenci ne bodo nastopili. Po Bad Gasteinu se deskarska karavana seli v Slovenijo na Roglo, kjer bo v soboto na sporedu paralelni veleslalom.

Mastnak v osmini finala nekaj vratc pred ciljem storil napako