Deskarji so ostali brez SP-ja na Kitajskem. Foto: www.alesfevzer.com
Deskarji so ostali brez SP-ja na Kitajskem. Foto: www.alesfevzer.com

Za zdaj ni znano, ali bodo tekmovanje, ki bi moralo potekati od 18. do 28. februarja v kraju Žangdžiakou, približno 100 kilometrov od Pekinga, samo prestavili ali ga bodo nadomestili kje drugje. O tem se bo Fis odločal, ko bo dobil uradno dokumentacijo o odpovedi.

Že pred tem je Fis v sodelovanju s kitajskimi organizatorji odpovedal vsa tekmovanja v svetovnem pokalu, ki so bila v trenutni zimski sezoni na Kitajskem načrtovana v alpskem smučanju, smučarskih skokih, smučarskih tekih in nordijski kombinaciji.

Odpovedani sta bili ženski tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v smuku in superveleslalomu v Jančingu 27. in 28. februarja, finale sezone v krosu, ženske in moške preizkušnje v smučarskih tekih v Pekingu od 19. in 21. marca ter preizkušnje smučarskih skakalk, skakalcev in nordijskih kombinatorcev v Pekingu od 10. do 14. februarja.

Razlog je pandemija novega koronavirusa oziroma omejitveni ukrepi, ki so jih za zajezitev okužb sprejele kitajske oblasti in zaradi katerih ne bo mogoče izpeljati olimpijskih generalk. Kitajska ob vstopu v državo zahteva 14-dnevno karanteno.