Novica ni presenečenje, saj je Dahlmeierjeva o tem razmišljala že v preteklosti, a se je v zadnjih sezonah vedno znova odločila za šport.

Laura Dahlmeier je sporočila, da je bilo dovolj. Na olimpijskih igrah v Pjeongčangu leta 2018 je osvojila dve zlati medalji in eno bronasto. V svetovnem pokalu ima 21 posamičnih zmag. Foto: EPA

Že takoj po sezoni je Dahlmeierjeva navijačem sporočila, da bo premislila, ali bo vztrajala v biatlonu. "Če bom še imela veselje, bom seveda napadala najvišja mesta. Če tega ne bo, bom počela kaj drugega," je takrat med drugim povedala zmagovalka 21 tekem svetovnega pokala in nosilka 15 kolajn s SP.

Odločitev ni bila lahka, a čuti, da je prišel pravi trenutek
"Odločitev ni bila lahka. Morda bi morala dlje dozorevati v meni, a čutim, da je prišel prvi trenutek zame,"
je danes nadaljevala mlada Bavarka in dodala, da preprosto nima več športnih ciljev.

Precej težav v zadnji sezoni
Bržkone je na njeno odločitev vplivala tudi zadnja sezona. Nemka je zaradi zdravstvenih težav izpustila uvod v sezono s tekmo na Pokljuki, pozneje pa še enkrat prekinila tekmovalno leto. Po vrnitvi v belo karavano se ji ni uspelo približati nekdanjim dosežkom. Največji uspeh je bil najbrž bron na SP na Švedskem v sprintu, ki ga je osvojila kljub prehladu.

Neunerjeva tudi končala pri 25 letih
Zgodba spominja na Magdaleno Neuner, 12-kratno svetovno in dvakratno olimpijsko prvakinjo, ki se je leta 2012 prav tako pri 25 letih odločila za slovo. Takrat je dejala, da si želi povsem običajno življenje, dokončati šolo in ustvariti družino.