Žan Košir je tekmovanje končal na desetem mestu. V veleslalomu je bil peti. Foto: EPA
Žan Košir je tekmovanje končal na desetem mestu. V veleslalomu je bil peti. Foto: EPA

Košir je v kvalifikacijah dosegel osmi izid in se tako prebil med najboljših 16 oziroma v osmino finala, kjer se je pomeril z Bolgarom Radoslavom Jankovom. Tržičan se je v zahtevnih razmerah, sneženju, približno do polovice proge dobro držal, nato pa je napravil napako in odstopil. Končal je na desetem mestu.

Nastop Žana Koširja v osmini finala

Mastnak 28., Kotnikova 31. v kvalifikacijah
Že prej je ponedeljkov junak Tim Mastnak obstal v kvalifikacijah, saj je imel 28. izid. Neuspešna je bila tudi 31. Glorija Kotnik v ženski konkurenci. Na štartu ni bilo Roka Marguča, ki se je poškodoval v kvalifikacijah paralelnega veleslaloma, zlomil si je kost v dlani, tako da je že odpotoval domov.

Zlati dvojček 19-letnega Rusa Loginova

Boji za medalje deskarjev v paralelnem slalomu

V boju za vrh je blestel komaj 19-letni Rus Dimitrij Loginov, ki je po naslovu v paralelnem veleslalomu postal še svetovni prvak v paralelnem slalomu. Loginov je v finalu ugnal Italijana Rolanda Fischnallerja, medtem ko je tretje mesto pripadlo Nemcu Stefanu Baumeistru.

Prvakinja Švicarka Julie Zogg
V ženski konkurenci je svetovna prvakinja postala Švicarka Julie Zogg, ki je slavila pred Ukrajinko Annamari Dancho. Tretja je bila Nemka Ramona Theresa Hofmeister.

19-letni Rus Dimitrij Loginov je v dveh dneh osvojil dve zlati medalji. Foto: EPA
19-letni Rus Dimitrij Loginov je v dveh dneh osvojil dve zlati medalji. Foto: EPA

Mastnak srebrn v paralelnem veleslalomu
Mastnak je v ponedeljek zvečer v Park Cityju osvojil srebrno kolajno, potem ko je v finalu po napaki moral priznati premoč Rusu Loginovu. Za Slovenijo je bila to že 12. kolajna na deskarskih svetovnih prvenstvih, deseta v alpskih disciplinah.

Žan Košir deseti v slalomu, Mastnak obstal v kvalifikacijah
Deskar Tim Mastnak doživel zvezdni trenutek