Tim Mastnak je slavil drugič v karieri. Foto: BoBo
Tim Mastnak je slavil drugič v karieri. Foto: BoBo

Mastnak se je na progi Pra di Tori uvrstil v finale, potem ko je po vrsti prepričljivo premagal Američana Darrena Gardenerja, Italijana Aarona Marcha in Avstrijca Sebastiana Kislingerja. V finalu je suvereno opravil še z Avstrijcem Benjaminom Karlom, ki ga je prehitel za 73 stotink. Tretje mesto je zasedel Kislinger.
"Perfekten start sezone, ne bi moglo biti bolje," je s prvimi besedami opisal svojo drugo zmago v svetovnem pokalu po tekmi v Scuolu marca letos. "Bilo je zahtevno, mogoče ni bilo videti tako. Proga je bila zelo zahtevna. Res sem vesel, da sem sezono začel tam, kjer sem končal prejšnjo. Trdo sem delal celo poletje in jesen. Videl sem, da se je obrestovalo, in sem res vesel. Zagotovo bo zdaj lažje. Videl sem, kam sadam že na prvi tekmi ... Se že veselim naslednjih tekem," je za STA dodal 27-letni Celjan.

Košir šesti, Marguč 12. Kotnikova 17.
Do četrtfinala je prišel Žan Košir, kjer pa je naredil napako in odstopil v dvoboju z Andreasom Prommegerjem. V osmini finala je izpadel Rok Marguč. Košir je končal na šestem, Marguč pa na 12. mestu. Gloria Kotnik je za las ostala brez izločilnih bojev in zasedla 17. mesto. Najboljša je bila Italijanka Nadya Ochner, ki je v finalu presenetljivo premagala olimpijsko prvakinjo Ester Ledecko. Tretje mesto je osvojila Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

V soboto bo v Cortini d'Ampezzo še ena tekma. Sledil bo tritedenski odmor do naslednje tekme, paralelnega slaloma v Bad Gasteinu. Druga postaja v letu 2019 bo Rogla, kjer bo paralelni veleslalom 19. januarja.

Tudi štirikratni svetovni prvak Karl nemočen proti Mastnaku
Mastnak sanjsko začel zimo v Carezzi
Finalni nastop Tima Mastnaka
Tudi štirikratni svetovni prvak Karl nemočen proti Mastnaku
Mastnak sanjsko začel zimo v Carezzi
Finalni nastop Tima Mastnaka