Andreas Kofler je končal kariero. Foto: EPA
Andreas Kofler je končal kariero. Foto: EPA

Kofler je leta 2006 in 2010 osvojil zlati ekipni olimpijski medalji, pred 13 leti tudi posamično olimpijsko srebro. Poleg treh ekipnih zlatih s svetovnih prvenstev je leta 2011 osvojil še posamični svetovni naslov. Dvakrat je bil tudi ekipni svetovni prvak v poletih, v sezoni 2009/10 pa je slavil na novoletni turneji.

Skupaj je dosegel 12 posamičnih zmag v svetovnem pokalu. Zadnjič je tekmoval 12. januarja na tekmi celinskega pokala.

Avstrijski notranji minister Herbert Kickl mu je ob slovesu izročil policijsko uniformo in mu zaželel, da bi se "od super orla prelevil v super policista". Kofler je namreč zaposlen v policiji.

Gregor Schlierenzauer se je medtem odločil, da nadaljuje kariero. Skoki mu pomenijo ogromno, je povedal, veseli se tudi sodelovanja z Wernerjem Schusterjem (iz Nemčije se je vrnil v domovino), na katerega ga vežejo lepi spomini. Schuster je prepričan, da lahko "Schlieri" spet pride med najboljše.

29-letni Schlierenzauer ima 53 zmag v svetovnem pokalu, zadnjič je bil na vrhu decembra 2014 v Lillehammerju.

Nova služba za Ahonena
Finski smučarski skakalec Janne Ahonen, ki je lani končal kariero, bo v novi sezoni v finski reprezentanci v nordijski kombinaciji zadolžen za razvoj in optimizacijo opreme, so zapisali na spletni strani Mednarodne smučarske zveze