Skakalci so se predstavili pred začetkom poletne velike nagrade. Foto: BoBo
Skakalci so se predstavili pred začetkom poletne velike nagrade. Foto: BoBo
Glavni cilj sezone so olimpijske igre v Sočiju. Foto: BoBo
Trdo trenirajo tudi slovenske skakalke. Foto: BoBo

"Proračun je urejen in glede financ ne bo težav. Zdaj smo zakopani v delo in zato imajo skakalci nekaj težav s tehniko. Poleti bo v veliki nagradi kar 15 tekem, kar je zelo veliko, zato bomo menjali tekmovalce na turneji," je pojasnil trener Goran Janus.

Na prvi tekmi v Nemčiji ne bosta tekmovala Robi Kranjec in Jurij Tepeš, ki se bosta ekipi pridružila v Wisli na Poljskem, kjer bo tekmovanje na začetku avgusta. Tomaž Naglič bo tako v Hinterzartnu s 24 leti najstarejši v ekipi: "Kondicijsko sem veliko bolje pripravljen, kot sem bil lani, tudi skoki pa so že solidni," je dejal Naglič.

Peter Prevc, Andraž Pograjc in Jaka Hvala niso zadovoljni s skoki, ker jih je le malo na visoki ravni. Matjaž Pungertar pa je dejal: "Že od začetka smo skupaj z ekipo in smo veliko stvari spremenili v tehniki." Nejc Dežman si želi, da bi že na prvi tekmi poletne velike nagrade, na kateri bo nastopil, prišel v finale, Rok Justin pa, da bi nadgradil finale prejšnje sezone v Planici, ko je prišel prvič v stik z najmočnejšo svetovno konkurenco.

Tudi dekleta imajo v prihajajoči zimski sezoni visoke cilje. Poletna sezona bo test na dolgi lestvici do končnih uspehov v olimpijski sezoni. Katja Požun je povedala, da tudi po zamenjavi vodstva ekipe priprave potekajo po načrtih - kot vsako leto. "Malo drugačen je sicer način dela kot v preteklosti. Moji skoki sicer niso slabi, vendar je še veliko rezerv," je pojasnila Eva Logar. Maja Vtič je zadovoljna s formo, čeprav je priprave začela nekoliko pozneje kot druge. Katja Rogelj je vesela, ker se je po maturi lahko osredotočila le na treninge in se to že pozna pri skokih, s njimi pa je Urša Bogataj že zdaj kar zadovoljna in si želi, da bi ji šlo dobro tudi v sezoni.