V Rosa Hutorju, ki je med olimpijskimi igrami v Sočiju 2014 gostil alpsko smučanje, imajo preveč snega. V samem mestu, ki leži na 1600 m, sneži in je 320 cm snega, za soboto pa je napovedano novo močnejše sneženje. Foto: AP
V Rosa Hutorju, ki je med olimpijskimi igrami v Sočiju 2014 gostil alpsko smučanje, imajo preveč snega. V samem mestu, ki leži na 1600 m, sneži in je 320 cm snega, za soboto pa je napovedano novo močnejše sneženje. Foto: AP
Sorodna novica V Kvitfjellu bodo imeli alpski smučarji okrnjen spored

Ruski prireditelji so morali zaradi slabe proge in neugodne vremenske napovedi odpovedati tudi petkov trening smuka, kasneje pa še nedeljsko tekmo. Rezervna različica izvedbe tekem je predvidevala, da bi bil v Rosa Hutorju v soboto na sporedu superveleslalom, smuk pa nato v nedeljo. A možnosti za tak razplet so bile majhne, saj je za soboto napovedano močno sneženje. Predvidene tekme za ženske v Rosa Hutorju so prve tekme svetovnega pokala v Sočiju po olimpijskih igrah 2014.

Prireditelji bodo zdaj skušali izpeljati dva superveleslaloma, če bo to dopuščalo vreme. Nedeljska tekma naj bi nadomestila odpadlo tekmo iz avstrijskega St. Antona. Pravila Mednarodne smučarske zveze zahtevajo, da tekmovalci in tekmovalke pred smukaško tekmo za svetovni pokal izvedejo vsaj en trening, česar pa v Rusiji niso mogli izvesti. Zdaj je na potezi FIS, ki bo razpravljal o morebitnem nadomestnem terminu tekme.

Opravljen trening v Kvitfjellu, smuk bo

Svoj delež težav pri izvedbi smuka za svetovni pokal imajo tudi prekaljeni prireditelji, kot so Norvežani. V Kvitfjellu so ostali brez četrtkovega treninga in s tem so morali odpovedati za petek predvideni smuk, s katerim bi nadomestili prestavljeni smuk iz Garmischa. V petek so uspeli opraviti z uradnim treningom, najhitrejši pa je bil svetovni prvak Kjetil Janrsud. Najboljši med štirimi Slovenci je bil Miha Hrobat na 39. mestu z zaostankom 1,95. Boštjan Kline je na progi, kjer je slavil svojo edino zmago v karieri, dosegel 55. čas treninga (+2,70 sekunde), Klemen Kosi je po napaki v cilj prišel z zaostankom 4,05 sekunde, kar je zadoščalo za 71. izid med 76 tekmovalci, nastopil je še Tilen Debelak, ki pa je bil 75. Smuk bo na sporedu v soboto ob 10. uri, v nedeljo s startom ob 11. uri na Norveškem sledi še superveleslalom.


SVETOVNI POKAL (Ž), SPORED SEZONE

2.‒3. 3.: Rosa Hutor (super G, super G)

8.‒9. 3.: Spindleruv Mlyn (veleslalom, slalom)

13.‒17. 3.: Soldeu (smuk, SVSL, slalom, veleslalom)