Specialisti za slalom, kot je Štefan Hadalin, ne bodo veseli novega formata v kombinaciji, saj se štartni vrstni red za slalom ne bo več obrnil. Foto: Reuters
Specialisti za slalom, kot je Štefan Hadalin, ne bodo veseli novega formata v kombinaciji, saj se štartni vrstni red za slalom ne bo več obrnil. Foto: Reuters

Na kombinacijskih tekmah (te so sestavljene iz hitre discipline in slaloma) po prvem delu (smuku ali superveleslalomu) ne bodo več obrnili najboljših 30, ampak bo najhitrejši v hitri disciplini slalom začel s številko 1 (in ne 30). S tem bodo specialistom za tehnične discipline zmanjšali možnosti za končni uspeh.

Sorodna novica Nova medalja v Areju: Hadalin od 30. mesta do srebrne snežinke

Novost ne bo všeč Štefanu Hadalinu. Svež je še spomin, kako je na letošnjem SP-ju v Areju do srebrne medalje prišel po 30. izidu smuka. Na slalomski del preizkušnje je šel s številko ena in priložnost sijajno unovčil. Če bi že veljala nova pravila, bi na slalomu štartal s številko 30 in na načeti progi skoraj zagotovo ne bi mogel prismučati do medalje.

V novi sezoni svetovnega pokala so na koledarju tri moške kombinacijske preizkušnje (v Bormiu, Wengnu in Hinterstoderju) ter štiri ženske (Val d’Isere, Altenmarkt-Zauchensee, Crans-Montana in La Thuile).

Paralelne tekme želijo narediti čim prijaznejše do TV-gledalcev. Začele se bodo s kvalifikacijami, v katerih se bo najboljših 32 uvrstilo v izločilne boje. Šestnajstina finala bo potekala v dveh vožnjah, od osmine finala pa bo odločala le ena vožnja. Stockholm paralelnih tekem ne bo več gostil. Pri ženskah je vskočil Are, pri moških pa novega prizorišča še niso našli.

Na petdnevnem zasedanju v Zürichu so tudi izbrali prireditelja finala svetovnega pokala leta 2023. To bo Soldeu, prizorišče v Andori, ki je letos gostilo finale. V novi sezoni 2019/20 bo finale v Cortini, leta 2021 v Lenzerheideju in leta 2022 v Meribelu/Courchevelu.