Rok Tršan je postal državni prvak v šprintu in v zasledovalni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Tršan je postal državni prvak v šprintu in v zasledovalni tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

V odsotnosti Jakova Faka je naslov državnega prvaka v sprintu osvojil Rok Tršan, ki je zadel vseh deset strelov in za 7 sekund na 7,5 km progi prehitel Klemna Bauerja, ki je zgrešil dva strela v stoječem položaju.

Bron je osvojil mladi Alex Cisar z enim zgrešenim strelom in zaostankom 23 sekund. Tršan je naslov ubranil tudi na današnji zasledovalni tekmi, zgrešil je samo en strel. Do srebra se je z dvema zgrešenima streloma prebil Cisar, ki je zaostal 32 sekund, Bauer je zgrešil kar petkrat in je padel na tretje mesto z zaostankom 40 sekund.

Pojetova zmagala v ženski konkurenci
V ženski konkurenci je ob enem zgrešenem strelu v sprintu zmagala Urška Poje, slabih 6 sekund je zaostala Nika Vindišar, ki je zgrešila dva strela, na 6 km razdalji je bron osvojila Lea Einfalt s tremi zgrešenimi streli in z zaostankom 47 sekund. Pojetova in Vindišarjeva na današnji zasledovalni tekmi nista nastopili. Prvenca se je tako veselila Nina Zadravec, ki je ob treh zgrešenih strelih imela kar 2 minuti in 20 sekund prednosti pred Einfaltovo, ki je zadela 11 strelov. Bron je osvojila Živa Klemenčič, ki je zgrešila pet strelov, zaostala pa je še štiri sekunde za Einfaltovo.