Jurij Tepeš se želi vrniti v svetovni pokal, 3. mesto danes v Planici je dobra popotnica. Foto: BoBo
Jurij Tepeš se želi vrniti v svetovni pokal, 3. mesto danes v Planici je dobra popotnica. Foto: BoBo

Tretje mesto je osvojil Jurij Tepeš (133,5/136,0 m), ki mu je do drugega mesta zmanjkalo le 0,3 točke.

Med deseterico so se uvrstili še Andraž Pograjc na sedmo, Rok Justin na deveto in Jaka Hvala na deseto mesto. Nejc Dežman je bil 11., Cene Prevc 19., Ernest Prišlič 27., Matevž Samec 28. in Tomaž Naglič 29.

Za Slovenijo je to tretja sezonska zmaga v tem tekmovanju, prvi dve sta prispevala Tilen Bartol in Žiga Jelar. Jelar (ta konec tedna tekmuje na svetovnem pokalu v Saporu) je od Slovencev tudi najvišje v skupnem seštevku, s 340 točkami zaseda šesto mesto. S 513 vodi Avstrijec Clemens Aigner. V nedeljo bo v Planici še ena tekma.

50. zmaga kariere za Therese Johaug
Smučarji tekači so svetovni pokal nadaljevali na Švedskem. Norvežanka Therese Johaug je v Ulricehamnu zmagala na 10 km v prosti tehniki, kar je njena 50. zmaga kariere in osma sezone. Imela je 22,8 sekunde prednosti pred rojakinjo Astrid Jacobsen, tretja je bila Švedinja Ebba Andersson (+24,9). Pri moških je na 15 km zmagal Francoz Maurice Manificat. Slovenskih tekmovalcev in tekmovalk ni bilo na startni listi.

Mladinci tretji na svetovnem prvenstvu
Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Lahtiju so Aljaž Osterc, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Žak Mogel na ekipni tekmi skakalcev osvojili bronasto medaljo. Premagali so jih Norvežani in Nemci, za njimi pa zaostali Japonci, Avstrijci in Poljaki.