Žan Košir je imel v kvalifikacijah osmi čas. Foto: EPA
Žan Košir je imel v kvalifikacijah osmi čas. Foto: EPA

Pri moških sta se med najboljših 16 uvrstila Žan Košir z osmim in Rok Marguč z 12. časom kvalifikacij, pri ženskah pa se je z 11. časom izkazala Gloria Kotnik. V kvalifikacijah je bil neuspešen zmagovalec prve letošnje tekme v Carezzi Tim Mastnak. Zmanjkale so mu štiri stotinke sekunde, zasedel je 17. mesto.

V osmini finala se je v preteklosti dvakrat že zmagovalec Bad Gasteina Košir pomeril z Italijanom Mauriziom Bormolinijem, a je v srednjem delu proge naredil napako, preveč zaostal za tekmecem in ni prevozil proge do konca. Marguč je bil v paru z Avstrijcem Lukasom Mathiesom 14 stotink prepočasen za uvrstitev v četrtfinale. Od Kotnikove je bila prepričljivo hitrejša Poljakinja Alexandra Krol.

Slovenski deskarji izpadli v osmini finala

Košir je zasedel končno deveto mesto, Marguč 12., Kotnikova pa 13.

Zmagi v Nemčijo in Avstrijo
Pri moških je tretjič v karieri zmagal Nemec Stefan Baumeister pred Švicarjem Dariem Caviezlom in Avstrijcem Benjaminom Karlom. Tak je bil vrstni red že v kvalifikacijah, nato pa so dobro izkoriščali modro, hitrejšo progo.

Pri ženskah je bila najboljša avstrijska veteranka Claudia Riegler, ki je v finalu premagala Krolovo, tretje mesto je zasedla njena rojakinja Sabine Schöffmann.

Slovenci so imeli pred tekmo slab občutek predvsem zaradi dejstva, da so bile razmere po močnem sneženju povsem drugačne kot na zadnjih treningih na Rogli, proga pa ni mogla biti dobro pripravljena, tako kot vsako leto je bilo na njej veliko lukenj.

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli 19. januarja, ko bo paralelni veleslalom na Rogli. V sredo bo v Bad Gasteinu še ekipna tekma, Slovenijo bosta zastopala Mastnak in Kotnikova.