Žan Košir je takoj po štartu naredil napako. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Žan Košir je takoj po štartu naredil napako. Foto: BoBo/Miloš Vujinović

Žan Košir je v kvalifikacijah dosegel deveti čas. V osmini finala se je pomeril z Avstrijcem Fabianom Obmannom. Košir je takoj po štartu naredil večjo napako in si nabral ogromen zaostanek, ki mu ga do cilja ni uspelo izničiti. Obmann se je sploh prvič v karieri uvrstil v četrtfinale.

Košir: Dejstvo je, da sem hiter
"Z nastopi v Banojah nisem zadovoljen. Želel sem si precej več. V zelo zahtevnih vremenskih razmerah, gosta megla v včerajšnjih kvalifikacijah in današnji sunki vetra do 100 km/h ter ekstremno nizke temperature do minus 20 stopinj Celzija, preprosto nisem zmogel več. Za kaj več mi je zmanjkalo moči. Ocena celotne ruske turneje pa je pozitivna. Dejstvo je, da sem hiter, to sem nakazal na vseh tekmah. Toda do zmage ali vsaj stopničk je pot precej dolga in naporna ter težka. Upam, da bom v naslednjih dneh pripravljenost uspel dvigniti na še višjo raven, tako da bom na na svetovnem prvenstvu na domači Rogli lahko sproščeno napadel najvišja mesta,"
je tekme in pripravljenost ocenil nezadovoljni Košir.

Ruska prevlada - osvojili prva tri mesta
Tekma je sicer minila v ruskih barvah, saj so se kar trije uvrstili v polfinale in na koncu tudi vsi trije stopili na zmagovalni oder. V finalu je Dimitrij Loginov premagal rojaka Stepana Naumova (ki je odstopil), v boju za tretje mesto pa je Andrej Soboljev za 12 stotink ugnal Švicarja Daria Caviezla.

Nastopila sta še dva Slovenca, Rok Marguč je osvojil 22. mesto, Tim Mastnak pa je odstopil.

V ženski konkurenci je slavila Švicarka Julie Zogg, drugo mesto je osvojila Nemka Cheyenne Loch, tretjega pa Japonka Tomoka Takeuči.

Košir: Zmanjkalo mi je moči, več od 10. mesta ni šlo

Izidi moške tekme

Izidi ženske tekme