Celjski rokometaši so dobili tekmece v skupinskem delu Lige prvakov za sezono 2022/23. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši so dobili tekmece v skupinskem delu Lige prvakov za sezono 2022/23. Foto: www.alesfevzer.com

RK Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2022/23 v Ligi prvakov igral v skupini B. Skupaj z Elverumom bo prežal na presenečenja proti Pick Szegedu, Barceloni, Kielcam, Nantesu, Kielu in Aalborgu.

Vlah: Želimo se pokazati v najboljši luči
"Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Ta je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti samo še dodaten motiv, tako za nas kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno bo težko, vendar pa se ne predajamo vnaprej, vsak bo moral biti na igrišču boljši, mi pa kljub temu računamo in verjamemo v kakšno presenečenje," je po žrebu za uradno spletno klubsko stran povedal kapetan pivovarjev Aleks Vlah.

Enak sistem tekmovanja kot lani
Sistem tekmovanja tudi v novi sezoni ostaja enak, torej v skupinah A in B je po osem ekip, kjer vsaka igra z vsako. Iz skupin A in B se zmagovalca in drugouvrščena ekipa skupin uvrstita neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od 3. do 6. mesta pa se uvrstijo v osmino finala, kjer se pomerijo med sabo za vstop v četrtfinale, zaključni turnir četverice pa se bo znova igral v Kölnu. Prvi krog tekmovanja je na sporedu 15. ali 16. septembra.

Znane tudi tekmice krimovk

Znane so tudi tekmice rokometašic Krima Mercatorja v Ligi prvakinj za sezono 2022/23. Ljubljančanke bodo nastope v svoji že 28. zaporedni sezoni med evropsko elito, kar je največ med vsemi ženskimi in moškimi klubi, začele v skupini A. Žreb skupin za novo sezono EHF Lige prvakinj je Krimovkam dodelil igranje v skupini A z Odensejem, Vipersom, ki brani naslov evropskih prvakinj, Bietigheimom, Brestom, FTC-jem, Banikom in Bukarešto. Prvi krog evropske sezone bo na sporedu 10. in 11. septembra. (sta)