Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Vlada v Maliju odstopila zaradi krvavega pokola

Malijski premier Soumeylou Boubeye Maiga in celotna njegova vlada sta odstopila štiri tedne po tem, ko je to afriško državo pretresel pokol 160 pripadnikov pastirske skupnosti Fulani v vasi Ogossagou.

1

Črn dan za alpinizem: Skalno gorovje vzelo tri vrhunske alpiniste

V kanadskem Skalnem gorovju od torka zvečer, ko se je sprožil silovit plaz, pogrešajo tri svetovno znane mlade alpiniste, Avstrijca Davida Lamo in Hansjörga Auerja ter Američana Jessa Roskelleyja.

19

Kateri mislec bo prepričljivejši - Peterson ali Žižek?

Kaj lahko človeku zagotovi srečo - marksizem ali kapitalizem? O tem bosta ob pol dveh ponoči v Torontu razpravljala kontroverzni kanadski psiholog Jordan Peterson in nič manj razvpiti slovenski filozof Slavoj Žižek.

186

Požar v Notre-Dame bi lahko povzročil kratki stik

Preiskovalci menijo, da bi uničujoči požar v pariški katedrali Notre-Dame lahko povzročil kratki stik.

76

Demokrati ne priznajo 'poraza'. Trump: Igre je konec.

Demokrati se ne strinjajo z objavo le delnega poročila posebnega tožilca Roberta Muellerja in ga želijo zaslišati v kongresu, Rusija je medtem zadovoljna, da jo poročilo izključuje iz domnevnega vmešavanja v ameriške volitve.

90

Venezuela ob pomoči Rusije prodaja nafto mimo ZDA

Agencija Reuters razkriva, da naj bi predsednik Venezuele Nicolas Maduro sklenil dogovor o prodaji venezuelske nafte prek ruskega energetskega velikana Rosnefta in se s tem izognil sankcijam ZDA.

175

V Beogradu na shodu v podporo Vučiću 150.000 ljudi

V Beogradu vlada obsedno stanje zaradi množičnega shoda privržencev predsednika Aleksandra Vučića. Shod je odgovor na proteste Vučićevih nasprotnikov, ki potekajo že več mesecev.

54

Papež Frančišek: Cerkev se nenehno čuti napadeno od zunaj in znotraj

Veliki petek je edini dan v letu, ko v katoliških cerkvah ni maš, namesto njih so zvečer potekala bogoslužja, v katerih so se verniki z molitvami križevega pota spominjali Jezusove smrti na križu. Veliki petek je tudi dan strogega posta.

73

V terorističnem incidentu na Severnem Irskem ubita novinarka

Na Severnem Irskem v Londonderryju je bila ponoči s strelnim orožjem ubita 29 let stara novinarka Lyra McKee, policija primer obravnava kot teroristični incident.

123

Libijska vlada s Francijo prekinja sodelovanje

Mednarodno priznana vlada v Libiji je nekdanjo kolonialno silo Francijo obtožila podpiranja uporniškega generala Haftarja in s Parizom ustavila sodelovanje.

28

Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom

Papež Frančišek je na veliki četrtek v zaporu v kraju Velletri 50 kilometrov južno od Rima opravil obred umivanja nog 12 zapornikom in tako obudil spomin na Jezusov izraz ponižnosti do apostolov.

12

Grški parlament poziva Nemčijo k plačilu vojne odškodnine

Grški parlament je v sredo sprejel prvi korak za začetek diplomatskega pritiska na Nemčijo, od katere Grčija zahteva odškodnino za vojne zločine med nacistično okupacijo. Nemška vlada zavrača plačilo in odgovarja, da je bilo vprašanje že ustrezno rešeno.

29

Trump kljub poskusu odstavitve Muellerja "ni oviral preiskave"

Predsednik ZDA Donald Trump ni skušal ovirati preiskave ruskega sodelovanja s Trumpovo kampanjo pod vodstvom posebnega tožilca Roberta Muellerja, je dejal pravosodni minister William Barr. Mueller v poročilu navaja, da se ga je hotel Trump znebiti.

168

Notre-Dame: Rektor predlaga postavitev začasne lesene katedrale

Francoski predsednik Emmanuel Macron je sprejel gasilce, ki so se bojevali s požarom v pariški katedrali Notre-Dame. Njen rektor je predlagal, da bi do konca obnove notredamske katedrale pred njo postavili začasno leseno katedralo.

41

Čez nekaj dni v Rusiji srečanje Vladimirja Putina in Kim Džong Una

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un bo konec aprila potoval v Rusijo, kjer se bo prvič srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

10

Moški vstopil v newyorško katedralo z bencinom in vžigalniki

Policija v New Yorku je v sredo aretirala moškega, ki je v katedralo svetega Patrika na Manhattnu vstopil z dvema posodama z bencinom, vžigalniki in tekočino za vžigalnike.

28

Projekcija: Po dva evropska poslanca za SDS+SLS in SD, po en za LMŠ, Levico, NSi in SNS

Zadnja projekcija sedežev pred evropskimi volitvami kaže, da bo Evropska ljudska stranka (EPP) ohranila vodilno mesto, a izgubila precej sedežev. V Sloveniji se po dva evroposlanca obetata za skupno listo SDS in SLS ter SD.

99

V teku druga faza megalomanskih indijskih volitev

V Indiji se je začela druga faza najmnožičnejših volitev v zgodovini človeštva. V naslednjih dneh se bo na volišča odpravilo 155 milijonov ljudi z juga države.

2

Netanjahu bo sestavljal vlado: "Izrael smo spremenili v svetovno silo"

Izraelski predsednik Reuven Rivlin je ugotovil, da dozdajšnji premier Benjamin Netanjahu uživa podporo 65 izmed 120 poslancev, zato mu je podelil mandat za sestavo nove vlade.

21

Italijanska vojska Salviniju očita "vmešavanje brez primere"

Ofenziva libijskega generala Haftarja, ki oblega glavno mesto Tripolis, je sprožila hud spor v vrhu italijanske vlade. Notranji minister Matteo Salvini je z novimi navodili policijskim in vojaškim silam na morju močno prekoračil svoja pooblastila.

83