Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zadnje objavljeno

Poljski premier preklical obisk Izraela po izjavi o vlogi Poljakov v holokavstu

Poljski premier Mateusz Morawiecki je preklical pot v Izrael po izjavi izraelskega kolega Benjamina Netanjahuja o sokrivdi Poljakov med holokavstom.

21

Savdska Arabija in Francija podpisali preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij

Savdska Arabija je s francoskim podjetjem Naval Group podpisala preliminarni dogovor o gradnji bojnih ladij v okviru savdskih prizadevanj za razvoj domače vojaške proizvodnje.

22

Francija: Proteste 14. soboto zapored zasenčil verbalni napad na filozofa judovskega rodu

Sobotne protestne shode v Franciji, na katerih se je zbralo več kot 40.000 ljudi, je zaznamoval verbalni antisemitski napad na francoskega filozofa in pisatelja Alaina Finkielkrauta. Incident je obsodil francoski predsednik, policija je začela preiskavo.

33

Elliott Abrams: Diplomat krvavih rok na čelu ameriške akcije v Venezueli

Elliott Abrams, neokonservativni veteranski diplomat z angažmaji na področju človekovih pravic ali vojni zločinec, katerega prstne odtise najdemo v aferah in pobojih od Irana do Salvadorja?

164

Heather Nauert ne bo veleposlanica ZDA pri ZN-u

Heather Nauert, ki jo je ameriški predsednik Donald Trump želel za naslednjo veleposlanico ZDA v Združenih narodih, je umaknila svojo kandidaturo za položaj. "To je v najboljšem interesu moje družine."

4

Sofija: Skrajni desničarji so se poklonili pronacističnemu bolgarskemu generalu

V Sofiji se je v soboto zvečer zbralo več kot 2.000 skrajnih desničarjev iz Bolgarije in drugih evropskih držav, ki so se kljub ostremu protestu političnih strank in judovskih skupin s pohodom z baklami poklonili nacističnemu generalu Hristu Lukovu.

52

Trump evropske države poziva, naj sprejmejo 800 zajetih borcev IS-ja

Ameriški predsednik Donald Trump je evropske države pozval, naj sprejmejo več kot 800 borcev t. i. Islamske države, zajetih v Siriji, in jih postavijo pred sodišče. V nasprotnem primeru bi jih izpustili po umiku ZDA iz te države.

169

Več sto tisoč protestnikov v Barceloni: "Boj za neodvisnost ni zločin!"

Na ulicah Barcelone se je v soboto zvečer na protestnem shodu - poimenovanem Samoodločba ni zločin - zaradi sojenja nekdanjim katalonskim voditeljem zbralo okoli 200.000 udeležencev, organizatorji navajajo številko okoli pol milijona.

62

Poročilo: Britanska prodaja orožja Savdijcem je nezakonita

Zelo verjetno je, da je britansko orožje v Jemnu zahtevalo veliko število civilnih žrtev, je ugotovil mednarodni odbor britanske lordske zbornice.

29

Grabar-Kitarovićeva priznala napako: "Za dom spremni" ni star hrvaški pozdrav

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je priznala, da je naredila napako, ko je izjavila, da je "Za dom spremni" star hrvaški pozdrav.

107

ZDA stiskajo obroč okoli Madurovih sodelavcev

Ameriško finančno ministrstvo je uvedlo sankcije proti venezuelskemu ministru za nafto, poveljniku policije Rafaelu Bastardu in še trem obveščevalcem.

89

Albanski protestniki skušali vdreti v poslopje premierja Rame

Podporniki albanske opozicije so na protestih v Tirani prebili policijski kordon in poskušali vdreti v poslopje premierja Edija Rame.

21

Angela Merkel posvarila pred razpadom mednarodnih političnih struktur

Nemška kanclerka Angela Merkel je na münchenski varnostni konferenci posvarila pred razpadom mednarodnih političnih struktur. Zvezo Nato pa je označila za sidro stabilnosti.

69

Papež nekdanjega ameriškega kardinala McCarricka razrešil duhovniškega poklica

Papež Frančišek je duhovniškega poklica razrešil nekdanjega ameriškega kardinala Theodora McCarricka, ki ga je disciplinska komisija v Vatikanu spoznala za krivega, da je odrasle in mladoletne napeljeval k spolnim odnosom.

37

V Nigeriji tik pred začetkom za teden dni preložili predsedniške volitve

V Nigeriji so le nekaj ur pred odprtjem volišč za en teden preložili predsedniške volitve. Volilna komisija je kot razlog za preložitev navedla logistične težave.

1

Trump si po razglasitvi izrednih razmer obeta osem milijard dolarjev za zid

Ameriški predsednik Donald Trump je potrdil, da bo izredna pooblastila uporabil za gradnjo zidu na meji z Mehiko. Kot je dejal, mu razglasitev izrednih razmer omogoča dostop do skoraj osmih milijard dolarjev.

131

Illinois: 45-letnik v tovarni ubil pet sodelavcev, še šest ljudi je ranil

Policisti so v petek v tovarni v Aurori v ameriški zvezni državi Illinois po krajšem obstreljevanju ubili 45-letnega Garyja Martina, ki je izvedel strelski pohod med kolegi v tovarni, kjer je delal 15 let.

42

Venezuelski veleposlanik: Slovensko priznanje Guaidója napaka

Venezuelski veleposlanik na Dunaju, pristojen za Slovenijo, Jesse Alonso Chacón Escamillo je slovensko "prepoznanje" Juana Guaidója za začasnega predsednika Venezuele označil za "napako". Omenil je možnost protiukrepov.

212

Konferenca v Münchnu: ZDA si želijo podporo v boju proti IS-ju

V Münchnu se je začela varnostna konferenca, v ospredju katere naj bi bilo predvsem vse večje krhanje transatlantskih vezi na eni in krepitev nasprotovanja med svetovnimi velesilami na drugi strani.

36

Egipt: Napoved sprememb ustave, ki bi Sisiju omogočale vladavino do leta 2034

Egiptovski parlament je prepričljivo odobril osnutek ustavnih sprememb, ki predvidevajo možnost, da predsednik Abdel Fatah Al Sisi ostane na položaju kar do leta 2034.

14