Kopitar se je s Krisom ter njegovima staršema Ano Jerak in Matteom Zudichem pogovoril ter jim razkazal slačilnico in druge zanimivosti.

S Krisom sta se doslej srečala tudi košarkarska zvezdnika lige NBA Goran Dragić, ki je februarja gostoval pri Clippersih, in Luka Dončić – podobno na gostovanju pri Lakersih že decembra lani.

S Kopitarjem, ki si je za dve leti in mesec dni starega Krisa vzel veliko časa in mu med drugim podpisal kapo, je bila v petek tudi soproga Ines.

Kris je 21. novembra na univerzitetni kliniki UCLA v Los Angelesu prejel zdravilo, do katerega mu je pomagala vsa Slovenija. Zdravilo za gensko terapijo zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, naj bi že delovalo in Kris bo z družino predvidoma odpotoval nazaj v Slovenijo že konec meseca.

Vsa Slovenija za Krisa

Za Krisa je vsa Slovenija tudi s pomočjo vrhunskih športnikov v ZDA zbrala 3,7 milijona evrov, zdravilo pa je stalo 2,23 milijona, torej je ostal še dober milijon.

Borut Žunič s slovenskega veleposlaništva v Washingtonu, ki je pomagal organizirati srečanje med Kopitarjem in Krisom, je dejal, da je bil hokejist vesel zaradi zbranega denarja, ki ga je ostalo tudi za pomoč drugim otrokom. Tudi Krisova starša sta zelo vesela, da lahko nekaj podarijo tudi drugim.

Kopitarjevi Kralji se bodo v severnoameriški hokejski ligi NHL z ekipo iz Minnesote pomerili nocoj ob 22. uri po slovenskem času.