Druga mednarodna konvencija je privabila še več obiskovalcev kot njena prva izvedba. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Druga mednarodna konvencija je privabila še več obiskovalcev kot njena prva izvedba. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
2. mednarodna tattoo konvencija v Sloveniji
Roke, noge, vrat ... omejitev za tetovaže ni bilo. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
2. mednarodna tattoo konvencija v Sloveniji
Najboljši tatu sobotnega večera je postala nova 'okrasitev' Tomaža Miheliča (bolj znanega kot Marlena iz Sester). Foto: MMC RTV SLO/K. K.

40 tetovatorjev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Italije, Avstrije so mesto, da odložijo svoj pribor našli v športni dvorani Triglav. "Imeli smo sam vrh svetovnih tetovatorjev, tako da se težko opredelim za enega, saj so bili vsi dobri," je za MMC dejal organizator konvencije Aleš Škrapin. Pod koši in na mestih za gole so na svoj račun prišli največji ljubitelji tetovatorske kulture, ki so (predvsem kakšen predstavnik moškega spola) ob izdelovanju tetovaž spustili tudi kakšno solzo.

Utrinke s prve mednarodne konvencije najdete na tej povezavi.

A med obiskovalci niso bili le Slovenci. "Videl sem veliko avstrijskih obiskovalcev, Hrvatov in Italijanov. Druščina tu je bila pestra," je za MMC dejal organizator Aleš Škrapin. Tudi tokrat pa so prevladovali realistični motivi.

Prizorišče se je v primerjavi s prvo konvencijo povečalo za tretjino. Organizatorji mednarodne tetovatorske konvencije so tako iz Krškega prišli v prestolnico, in kot je dejal Škrapin, je cilj le še prestolnica. "Mogoče moramo potrkati še na malo večja vrata, da ne bo šlo celotno financiranje iz naših lastnih žepov in da nam nekdo pomaga - vidi, kaj in kako delamo, da naredimo zadevo samo še boljšo in večjo."

Na obisku pri slovenskih kolegih pa je bil tudi organizator prihajajoče, že pete konvencije v Trstu od 16. do 18. novembra. "Ljudi na konvencije privabljajo predvsem novi stili in nova tekmovanja," je za MMC dejal italijanski organizator konvencije Carlo.

Umetniki so se vsak dan pomerili v tekmovanjih za najboljšo tetovažo, najboljšo barvno tetovažo, najboljšo tribe tetovažo, najboljšo črno-belo tetovažo in najboljšo tetovažo v celoti. Posebna nagrada pa je bila podeljena najboljšemu po izboru občinstva, ki je lahko glasovalo z glasovalnimi listki, ki jih je dobilo ob vstopu na prizorišče.

Glasbeni spremljevalni program
Spremljevalni program je obsegal tudi koncerte skupin, kot so M.I.T., Bitchboys, Evil Eve, Resonanca, Duo Huda Suša & Andreja Sonc. Pa tudi didžejski program: zanj je skrbela didžejka Nati Katchi s svojo alterego različico Lada Dee in glasbo iz petdesetih. V soboto, ko je bil obisk največji, pa so svoje minute izkoristile za predstavitev svoje kulture pin up dekleta. Na konvenciji niso manjkali niti airbrush in stojnice z ročno izdelanimi modnimi dodatki.

Več utrinkov s konvencije (ki smo jo obiskali prvi in zadnji dan) si lahko ogledate v spodnjem videu in fotogaleriji.