Nuška, Nina in Tanja se še dobro spominjajo svojega prvega poljuba. Foto: Irena Herak Usenik/Mimi Antolovič/Stane Sršen
Nuška, Nina in Tanja se še dobro spominjajo svojega prvega poljuba. Foto: Irena Herak Usenik/Mimi Antolovič/Stane Sršen
Domen in Saša, Parada
Domen in Saša obljubljata pravo glasbeno zabavo. Foto: Tatjana Splichal
Elza Budau, Milena Zupančič in Janez Bončina -Benč, Parada
Gostje v prvi oddaji bodo Elza Budau, Milena Zupančič in Janez Bončina - Benč. Foto: Tatjana Splichal

"Ko smo se zadnji dan prvega letnika srednje šole vračali domov, sva s sošolcem, s katerim sva se posebej lepo gledala vse šolsko leto, kar naenkrat zavila malo na desno, se postavila drug nasproti drugega in se gledala," se spominja pevka Tanja Žagar.

Ker se nekaj časa ni zgodilo nič, je pobudo vzela v svoje roke in fanta že rahlo nestrpna vprašala, ali mora reči "tri, štiri, zdaj". Ker ji je ta odgovoril pritrdilno, je res začela odštevati in dobila prvi pravi francoski poljub. "Ta je trajal in trajal ..." se spominja Tanja in z nasmehom dodaja, da jih bo v nocojšnji prvi oddaji Parada, ki bo namenjena prav poljubom, podelila kar pet.

Prvo oddajo Parada si lahko ogledate ob 19.55 na 1. programu TV Slovenija ali preko našega spletnega portala.

Skrivni poljub za naslanjačem
Njena pevska kolegica Nina Pušlar pa je prvi poljubček dobila veliko prej. "Ko sem bila stara pet let, sem se pazila pri gospe, ki je imela v varstvu tudi svojega vnuka. In med nama se je seveda "vnela" prava ljubezen," se spominja Nina, ki je tako prvi poljubček dobila skrita za naslanjačem. Na dogodek ima lepe spomine, ki jih s fantom, ki je zaslužen za njen prvi poljub, z veseljem ob vsakem srečanju obujata in se nasmejita na ta račun.

Nuškin neroden prvi poljub
Prav tako pa se prvega poljuba "v vsej njegovi nerodnosti" spominja tudi Nuška Drašček. Po njenih besedah so ti sicer "malo čudni, ker ne veš, kaj naj pričakuješ in če ti bo sploh všeč".

Zapeli bodo še Eva, Samuel in Rudi
Poleg Tanje, Nine in Nuške pa bodo v prvi oddaji Parada že zimzelene pesmi o poljubih, ki so dobile novo preobleko, prepevali še Eva Hren, Samuel Lucas in Rudi Bučar. Odpeli bodo šest skladb po izboru uredništva: Pet poljubov, Dišeči poljub prve ljubezni, Poljubi me in pojdi, Sam en majhen poljub, Silvestrski poljub in Naj ti poljub nariše ustnice.

Ustvarjalci oddaje vse, ki bi si želeli ogledati oddajo v živo, vabijo, da jim pišejo na parada@rtvslo.si.

Gostitelja Saša Einsiedler in Domen Valič bosta o tej temi govorila tudi z gosti Elzo Budau, Mileno Zupančič in Janezom Bončino - Benčem.

Najboljšo skladbo boste izbrali vi!
Odločitev o najlepši skladbi, ki se bo ob koncu sezone potegovala za naj slovensko skladbo vseh časov, pa je v vaših rokah. Za naj skladbo prve oddaje bodo poleg gledalcev v studiu glasovali tudi gledalci po telefonu (glasovanje bo potekalo od sobote od 19.55 do nedelje do 17.00) in z glasovanjem na spletni strani www.rtvslo.si/parada (od sobote od 19.55 do torka).