Postavna Manca Špik pripravlja že tretji dobrodelni koncert. Foto: Manca Špik
Postavna Manca Špik pripravlja že tretji dobrodelni koncert. Foto: Manca Špik
Manca Špik
Manca je na Emi 2008 presenetila z nekoliko hipijevsko opravo. Foto: Miha Rekar

V nedeljo bo Manca v Festivalni dvorani na Bledu s pomočjo glasbenih kolegov zbirala denar za novoletno obdaritev otrok iz socialno ogroženih družin iz blejske in radovljiške občine. Na odru ji bodo družbo delali Andrej Šifrer, Atomik Harmonik, Alenka Gotar, Yuhubanda, Eva Černe in Foxy Teens.

Da bo šel denar v prave roke
Zakaj pa se je postavna svetlolaska odločila za humanitarno delo? "Gre za združitev humanitarne note in izraza hvaležnosti mojim Gorenjcem, ki me že ves čas podpirajo na moji poti. Na začetku svoje glasbene kariere sem namreč veliko nastopala na različnih dobrodelnih prireditvah in se spraševala, ali gre denar res v prave roke. Ko sem postala prepoznavnejša in dobila moč združiti znane slovenske glasbenike, sem se odločila, da bom takšne koncerte organizirala tudi sama," je pojasnila.

Na vprašanje, ali bo svojo humanitarno dejavnost razširila tudi na druga slovenske območja, pa je odgovorila, da za zdaj še ne. "Zaenkrat ostajam na rodni Gorenjski, mogoče pa bom ta humanitarni projekt kdaj zastavila tudi širše," je še dodala.

Kaj lahko gledalci pričakujejo?
Poleg nastopa znanih imen slovenske glasbene scene pa Manca obljublja nekoliko drugačno izvedbo prireditve. "Ne bo klasičnega vodenja v stilu napovedovanja, saj pripravljamo nekaj drugega, kar naj ostane še skrivnost. Sama bom ob zanimivem plesnem paru zapela najnovejšo balado Le da je ob tebi," je pojasnila in dodala, da velikih presenečenj (kot pred dvema letoma, ko sta z Miranom Rudanom premierno predstavila duet) ne bo.

Na Emi bo nastopila
Manca je MMC-ju zaupala tudi, da bo gotovo nastopila na Emi, vendar je bila glede podrobnosti še skrivnostna. "Ko bo vse uradno, bom z veseljem spregovorila o tem. Zaenkrat pa vam lahko le povem, da bom nastopila na Emi, kako in s kom pa še ne," je dejala in dodala, da načrtuje izid svojega prvega albuma prav v "mesecih Eme", torej spomladi.

Na božični večer bo doma ob nečakinji
Manca je povedala še, da bo v veselem mesecu decembru veliko delala. "Imela bom ogromno dela, nastopov, kar me veseli. Le za božični večer si bom gotovo vzela čas in odhitela v rodno Belo k svoji polletni nečakinji. Čeprav bom na silvestrovo verjetno nastopala, pa bom na prvi dan v letu gotovo skočila domov, da bom lahko voščila domačim in mogoče celo ostala nekaj dni doma," je sklenila.

A. M.