Omar Naber nam je povedal, da je pesem Klošarjem naproti napisal skupaj s Trkajem, ki je dal za pesem tudi idejo. Foto: EPA
Omar Naber nam je povedal, da je pesem Klošarjem naproti napisal skupaj s Trkajem, ki je dal za pesem tudi idejo. Foto: EPA

Januarja se začne snemanje nove plošče.

Pesem z zelo zanimivim besedilom je Omar napisal skupaj s svojim dobrim prijateljem, raperjem Trkajem. "Ideja za pesem je v bistvu njegova," je za MMC povedal Omar, ki je s Trkajem sodeloval tudi pri nekaterih drugih pesmih na svoji zadnji plošči. "Mislim, da bova s Trkajem sodelovala tudi pri moji naslednji plošči."

Naber nam je zaupal, da je pesem nekakšno logično nadaljevanje zgodbe, kjer se nekako norčuje iz samega sebe - vse se je začelo s pesmijo Omar ti teslo. Singel Klošarjem naproti govori o lenobi in tudi pijančevanju, kot pravi Omar, pa se "lahko v njej najde vsak 25-letnik, ki še vedno ni doštudiral, doma pa ga priganjata oče in mama". Pesem je tako nekakšna parodija, zanimalo pa nas je tudi, kaj misli o brezdomcih, od katerih si je "sposodil" naslov pesmi: "O njih ne morem soditi, mislim pa, da jih večina ni krivih za to, kar se jim je zgodilo. Nekaj pa jih verjetno res raje pije pivo in poležava."

Na mnenje kritikov se ne ozira veliko
Vprašanje smo mu zastavili tudi glede albuma Kareem, za katerega pravi, da je bolj "art" usmerjen, da je precej manj komercialen, z njegovo prodajo pa je kar zadovoljen. Kritiki so ga precej dobro ocenili, vendar sam ne da veliko na to, saj ga, kot pravi, zanima predvsem mnenje oboževalcev: "Včasih kritiki kakšen glasbeni projekt "raztrgajo", poslušalci pa ga sprejmejo za svojega - in seveda obratno."

Za novo leto v nekdanjo skupno prestolnico
Do novega leta ga čaka še okoli deset nastopov, za novo leto pa se s Trkajem odpravlja v Beograd. Za tiste, ki težko pričakujete nov projekt, pa je tu vesela novica, saj nam je Omar še zaupal, "da se januarja že začne snemanje nove plošče".

Na desni lahko prisluhnete njegovemu zadnjemu singlu.

J. R.

Januarja se začne snemanje nove plošče.