Primož je med počitnicami večkrat obiskal stare starše na deželi, kjer se je preizkusil tudi v vožnji traktorja. Foto: Primož Ekart
Primož je med počitnicami večkrat obiskal stare starše na deželi, kjer se je preizkusil tudi v vožnji traktorja. Foto: Primož Ekart

Znašel sem se v kakšni neprijetni situaciji, ampak mislim, da bi ponovil vse te stvari.

Primož Ekart obuja spomine

Primož Ekart se je v pogovoru za MMC spomnil svojih otroških in mladostniških let. Večino otroštva je preživel na dvorišču, pred stolpnico za Bežigradom, v kateri je živel in imel za sosede veliko otrok njegove starosti. Vse dneve so na dvorišču igrali nogomet in košarko, se pogovarjali ...

"To je bilo nepozabno otroštvo. Klatili smo se po našem okolišu, se vozili s kolesi in hodili rabutat češnje. Zdaj ko gledam svoje otroke, si mislim, da bodo malo prikrajšani za take stvari. Zdaj so drugi časi in druge navade," je svoje spomine delil Primož.

Veliko se je podil naokoli, nikoli pa ni naredil nobene take neumnosti, "ki bi bila usodna in bi jo pozneje obžaloval", je z nasmehom priznal igralec.

Starši ga niso držali na vrvici, je pa imel postavljene določene meje in zahteve, s katerimi se včasih ni strinjal. "Vsaka vzgoja se najbrž otroku zdi stroga," meni Ekart. Spominja pa se, da takrat nadzor ni bil tako strog, saj ni bilo prenosnih telefonov in starši niso mogli ves čas nadzirati, kje so njihovi otroci.

Spominja se bitja srca in treme
V šoli je imel igralec svoj krog prijateljev, s katerimi so hodili do in iz šole: "Predvsem te poti iz šole so trajale precej časa, po uro, dve." Pravi, da je bil čisto povprečen otrok in tako so se tudi pri njem zbudile prve simpatije. Dolgo je bil zaljubljen v sošolko: "Spominjam se tistih občutkov, bitja srca, trme in teh stvari. Nisem pa še imel tega poguma, da bi hodil na zmenke ali hodil z dekletom." Prvi poljub pa je Primož doživel nekoliko pozneje: "To je bila stvar starejših let, ni bila stvar osnovne šole."

Kot otrok si nikoli ni predstavljal, da bo igralec. Ukvarjal se je predvsem s športom, v različnih obdobjih življenja pa je zbiral tudi različne stvari, od značk do slikic nogometašev in hitrih avtomobilov, ki so si jih fantje med sabo menjavali: "Imeli smo različne oblike blagovne menjave," se spominja Primož.

Tako kot so se spreminjala zbirateljska področja, so se menjavali tudi plakati v Primoževi sobi. Veliko je bilo plakatov različnih rockskupin, pozneje punkovskih skupin, med njimi tudi plakat Pankrtov. "Dolgo sem imel plakat od Buldožerjev," je povedal Primož, ki je te skupine poslušal tudi na koncertih.

Znašel sem se v kakšni neprijetni situaciji, ampak mislim, da bi ponovil vse te stvari.

Primož Ekart obuja spomine