Katarino Čas je Slovenija spoznala že pred mnogimi leti, ko se je pojavila na televizijskih zaslonih. Foto: Osebni arhiv Katarine Čas
Katarino Čas je Slovenija spoznala že pred mnogimi leti, ko se je pojavila na televizijskih zaslonih. Foto: Osebni arhiv Katarine Čas
Katarina Čas
Katarina je zrasla, ostal pa je tisti navihani nasmešek ... Foto: Osebni arhiv Katarine Čas
Katarina Čas
Kot najstnica je nosila tudi levjo grivo. Foto: Osebni arhiv Katarine Čas
Katarina Čas
Katarina Čas kot obraz kozmetične blagovne znamke Max Factor.

Danes vsestranska medijska ustvarjalka, voditeljica, igralka in fotomodel se je v pogovoru za MMC spomnila otroških in mladostniških dni. Idej o tem, kaj bi rada postala, ko bo velika, ji ni manjkalo. Okoliščine so jo pripeljale do filma, reklam in nazadnje do oddaje Atlantis, kjer jo je spoznala vsa Slovenija.

Večino otroštva je preživela za Bežigradom v Ljubljani, kjer je obiskovala vrtec, osnovno in srednjo šolo. Kaj je tiste dni počela Katarina in kaj jo je zanimalo, pa si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Članek je del nove rubrike Ko sem bil majhen, ki jo boste v okviru Zabave na MMC-ju lahko prebirali vsako sredo. V prispevkih bomo znane Slovence spomnili na njihova otroška in najstniška leta, na vragolije, prvi poljub, odraščanje ... Naslednja je na vrsti pevka in voditeljica Anja Rupel.

Večino otroštva je preživela za Bežigradom v Ljubljani, kjer je obiskovala vrtec, osnovno in srednjo šolo. Kaj je tiste dni počela Katarina in kaj jo je zanimalo pa si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Kakšni ste bili kot dojenček, ste pustili starše kaj spati?
Menda sem bila nekje vmes... Včasih zaspanka, včasih ponočnjak.

Katera je bila vaša najljubša igrača?
Sprva menda kocke, kasneje barbike, seveda.

Kje in s kom ste najpogosteje preživljali svoje počitnice?
Kot otrok sem bila veliko na morju, najprej z mamico, potem z babico in dedkom in potem še z očetom. Pozimi sem največkrat hodila smučat z babico, dedkom, teto, stricem in mamo.

Neprestano ste govorili: Ko bom velika, bom postala ...
Pri šestih letih sem želela biti čistilka, potem baletka, pa arheolog, astronom, kemik, igralka ... Skratka, "ni da ni" (smeh).

So vas doma razvajali ali ste imeli strogo vzgojo?
Nekje vmes. Nisem preveč razvajena ...

Ste bili problematična najstnica?
Kot najstnica nisem bila ravno najboljše volje, zdelo se mi je, da ne spadam na ta svet. Bila sem precej depresivna in zelo, zelo suha. V dobro voljo me je spravilo le poslušanje skupine The Doors in Morrisonov glas.

Čigave plakate ste imeli nalepljene po steni svoje sobe?
V prvem razredu je bila revija Bravo zelo priljubljena. Spomnim se, da mi je mami za odličen uspeh kupila dve številki te revije in sem bila najsrečnejša na svetu (smeh). Da, to je bilo še obdobje socializma ... Na steno sem potem iz revije Bravo nalepila takrat zelo priljubljeno Neno in pevca Limahla ter skupino Duran Duran!

Najbolj neposrečena pričeska, ki ste jo imeli?
Levja griva, priljubljena v 80., tako imenovana strehica pa mi tudi ni ušla. To je bilo zelo in, ko sem imela 13 let.

Ko ste prinesli domov spričevalo, ste dobili torto ali pridigo?
Bila sem odlična vsako leto, tako da pridige za uspeh nisem dobila nikoli.

Ste veliko 'špricali' pouk?
V srednji šoli občasno, ampak ne preveč.

Ste bili kot mladostnica priljubljeni, so vas oblegali fantje?
V osnovni šoli sem bila še velik otrok, tako da se s tem nisem preveč ukvarjala. Sem pa imela simpatije, ki sem jim bila všeč tudi jaz.

Kakšni so spomini na prvi poljub?
Bilo je plašno in nedolžno, ampak lepo.

Ste imeli kakšne sošolce, ki so danes poznani širši javnosti?
V moji osnovni šoli sta bila tudi brata Cavazza. Zagotovo je bil še kdo, a se v tem trenutku ne spomnim.