Vika Potočnik, Jonas Žnidaršič in Andrej Težak - Tešky kot
Vika Potočnik, Jonas Žnidaršič in Andrej Težak - Tešky kot "glavni krivci" za odprtje stand up kluba 10ka. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Odprtje stand up kluba 10ka
Jonas: "Včasih sem takoj po Videošponu šel čez cesto do biljardnice. Hvala bogu, da je RTV tako blizu 10ke." Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Odprtje stand up kluba 10ka
Pred in med nastopi ter po njih je za glasbo poskrbel hišni trio: Anže Langus Petrovič - Dagi, Jure Rozman in Tadej Košir. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Odprtje stand up kluba 10ka
Komiki so bili odlično razpoloženi. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Andrej Težak - Tešky je na odprtju pojasnil, da je popolnoma po naključju pred nekaj tedni sedel za isto mizo z direktorico Pionirskega doma, Viko Potočnik, ko mu je ta razkrila, da pozna prostor, ki kar kliče po tem, da bi ga napolnili obiskovalci. "Ja, super, jaz pa ravno to iščem," je v smehu in poln optimizma, razkril Tešky.

Ideja je nato romala še do Jonasa Žnidaršiča, ki je že pred leti v tem prostoru z biljardno palico preživel prenekatero noč. Jonas je bil takoj "za akcijo", povedal je, da ni imel niti najmanjšega pomisleka, da stand up klub ne bi zaživel. Začenja se torej zgodba o skupnem sodelovanju Pionirskega doma in Ceha za smeh, ki ga vodita Andrej Težak - Tešky in Jonas Žnidaršič.

Razprodana dvorana, komikov cela četica
Prvi april je v 10ki minil v znamenju smeha in razprodane dvorane oziroma še več: okrog 200 obiskovalcev je moralo ostati pred vrati. Nastopilo je 30 komikov, ki so s kratkim, okrog pet minut trajajočim programom dodobra nasmejali obiskovalce. Komike je v glasbenih ritmih pospremil še hišni trio v zasedbi Anže Langus Petrovič - Dagi, Jure Rozman in Tadej Košir.

Komiki se veselijo samostojnih stand up večerov
Ideja, ki jo je za začetek kluba zasnoval Andrej Težak - Tešky: "Dva večera na teden bodo nastopili domači in tuji stand up komiki, potem pa bomo videli, kako naprej. Glede na to, da se je Panč, ki poteka konec avgusta na Ljubljanskem gradu, tako prijel, menimo, da si stand up občinstvo zasluži svoj klub, ki je znan po tem, da če si zaželiš stand up večera, veš, kam se nameniti. Jonas pa itak ne igra več biljarda, zdaj je raje za mikrofonom." Ob torkih bomo priča svežim stand up obrazom in novemu materialu, petki pa so za zdaj rezervirani za udarne samostojne šove.

Smejali smo se slovenskim in hrvaškim komikom
Komiki, ki so bolj ali manj že uveljavljeni na slovenskem stand up prizorišču, se že veselijo, da bodo v prihodnjih tednih in mesecih lahko preizkušali nov material. Na odprtju smo se smejali celi četici, in sicer je najprej nastopil Dušan Tomić - Dule, za njim pa so se zvrstili: Janez Trontelj, Aleš Novak, Sean Osterc, Perica Jerković, Marko Petar Orešković, Jernej Celec, Rok Bohinc, Stefan Šumanac - Šumi, Vasja Simić - Vasko, Iva Lačan, Husein Šakanović, Lucija Ćirović, Jure Godler, Aleš Sečnik, Jonas Žnidaršič, Andrej Kokot, Boštjan Gorenc - Pižama, Simon Zajc, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Klemen Mauhler, Mladen Pahović, Dalibor Grbič - Dapach, Sašo Stare, Tomaž Stanovnik, Zvonko Kozić, Uroš Kuzman in Andrej Težak – Tešky.

Prvi samostojni šov pripada Jonasu
Prvi pravi "obratovalni" stand up večer bo zaživel že danes, torej, 4. aprila. Nastopil bo Jonas s svojim Jonas šovom - Trenutek kresnice. 18. aprila sledi Tin Vodopivec z Repliko, 25. aprila Dušan Tomić - Stand By Comedy, 2. maja Pedja Bajović - Muškarac (HR), 9. maja Lucija Ćirović - One Woman Show, 16. maja – Marina Orsag - Da, to sam rekla (HR), 23. maja Boštjan Gorenc Pižama - 50 odtenkov njive.