Na oskarjih leta 2013 je bila v središču pozornosti tudi Jennifer Lawrence, ki je dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Po dežju posije sonce. Vsem se je zdela bolj
Na oskarjih leta 2013 je bila v središču pozornosti tudi Jennifer Lawrence, ki je dobila oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Po dežju posije sonce. Vsem se je zdela bolj "človeška" in "resnična" kot Anne Hathaway. Foto: Reuters

Tri leta pozneje je igralka priznala, da se je med tisto prireditvijo počutila zelo nesrečno, kar je po njenem mnenju tudi vodilo k valu kritik in nesreči z obleko. "Vse skupaj je bilo zelo nelagodno," je pojasnila za The Guardian.

"Med tistim filmom sem nekako izgubila del sebe, ki mi ga še vedno ni uspelo najti. Ne glede na vse pa sem morala stati pred vsemi tistimi ljudmi in igrati neizmerno srečo."

"Ko dobiš oskarja, vsi pričakujejo, da boš srečen," je dodala. "Meni pa se je zdelo zelo narobe, da sem se tam pojavila v večerni obleki, ki je bila vredna več, kot bodo nekateri zaslužili v celem življenju."

Kaj je bilo narobe z obleko?
Na rdeči preprogi je igralka nosila bledo rožnato Pradino toaleto, ki je bila tako nerodno krojena, da se je zdelo, da se vidijo bradavičke, poleg tega pa je nosila še ogrlico, vredno pol milijona ameriških dolarjev, ki je bila narobe obrnjena.

"Pretvarjala sem se in ljudje so to opazili, zato sem postala tarča posmeha." Zaradi izbruha javnosti, za katerega pravi, da ga je povzročila sama z vsemi poskusi prekrivanja resničnega počutja, se je Anne Hathaway v tistem času tudi začasno umaknila iz javnosti. "Ljudje so si morali odpočiti," je ob tistem času dejala za Huffington Post.