Archie in ponosna starša med lanskim obiskom Južne Afrike. Foto: Reuters
Archie in ponosna starša med lanskim obiskom Južne Afrike. Foto: Reuters

Meghan in Harry sta na Instagramovem profilu dobrodelne organizacije Save with stories ob rojstnem dnevu svojega sina objavila prisrčen posnetek, na katerem ponosna Meghan sinčku bere knjigo o raci in zajčku. Izza kamere se občasno sliši Harryjev glas, ki sina spodbuja in se smeji njegovim norčijam.

Z objavo rojstnodnevnega posnetka na profilu dobrodelne organizacije par poskuša pomagati zbirati sredstva za najranljivejše v družbi, kar sta tudi zapisala pod opisom posnetka. Posnetek je, kot so povedali predstavniki dobrodelne organizacije, neprecenljivo darilo vsem, ki so se v trenutni stiski znašli na robu preživetja.

Nekraljevi Archie

Archiejevo rojstvo pred točno enim letom je bilo med prvimi znaki drugačnega odnosa para do kraljevih obveznosti in pravic. Kar nekaj dni sta namreč počakala, preden sta ga pokazala javnosti, kar je v nasprotju s kraljevo navado. Archie poleg tega ob rojstvu ni dobil kraljevega naziva, kot jih imajo vsi otroci Williama in Kate.

Že takrat so se pojavila ugibanja, da se par počasi oddaljuje od kraljevih dolžnosti. V preteklem letu se je par zares odpovedal kraljevim dolžnostim in privilegijem in se, po kratkem postanku v Kanadi, ustalil v Los Angelesu.

Tam sta se ustalila konec marca, vendar pa selitev ni minila popolnoma brez težav. Življenje v mestu angelov je Meghan domače, Harry pa je imel sprva nekoliko težav s privajanjem. "Kljub negotovosti, ki se pojavlja zaradi trenutnih dogodkov, na prihodnost gledata pozitivno. Resnično lepo je opazovati začetek njunega novega poglavja." Je takrat dogajanje komentirala Harryjeva dobra prijateljica Jane Goodall.

Kljub odpovedi kraljevim dolžnostim in pravicam njegovih staršev Archie ostaja na enakem mestu v nasledstvu britanskega prestola. Trenutno zaseda 7. mesto na seznamu, tik za svojim očetom Harryjem. Ni še jasno, kakšno vlogo, če sploh, bo imel na britanskem dvoru, ko odraste. Za zdaj pa, kot kaže posnetek, uživa popolnoma normalno karantensko družinsko življenje enoletnika.