Med drugim odgovore, zakaj so vse obtožbe proti zvezdniku serije Empire opustili, zahteva tudi chicaški župan. Foto: Reuters
Med drugim odgovore, zakaj so vse obtožbe proti zvezdniku serije Empire opustili, zahteva tudi chicaški župan. Foto: Reuters

Po poročanju RT-ja je pri FBI-ju presenetljiv izid vzbudil zanimanje, saj je tožilstvo odstopilo od vseh 16 obtožb proti ameriškemu igralcu. Preiskovalce zdaj zanimajo predvsem okoliščine v povezavi z nepričakovanim izidom, čeprav je imelo po besedah tamkajšnje policije tožilstvo trdne dokaze, da je igralec zločin dejansko zagrešil.

Do tega naj bi prišlo zaradi odzivov chicaške policije in župana Rahma Emanuela, ki so zahtevali odgovore. Župan je na novinarski konferenci izpostavil, da celotno dogajanje nikakor ni bilo na nivoju.

"Vsi skupaj naj uskladijo svoje zgodbe, ker s celotnim dogajanjem sramotijo vse nas," je pojasnil župan in dodal, da je Smollett "zlorabil" Chicago. Ob tem je dodal, da zahteva jasno razlago, zakaj je prišlo do odločitve, da se igralca v vseh 16 točkah obtožnice oprosti, ter da vsi dokazi postanejo javno dostopni. Smollett se je sicer na zaslišanju v vseh točkah izrekel za nedolžnega ter trdil, da že od samega začetka govori resnico.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Policisti zahtevajo odgovore

Med drugim je bil med dokazi ček, s katerim je Smollett plačal enega izmed moških, ki naj bi ga napadla, poleg tega igralec policiji ni želel predati telefona, čeprav je trdil, da so na njem grožnje, obstaja pa tudi videoposnetek obeh moških, kako nekaj dni pred domnevnim napadom kupujeta rdečo kapo s Trumpovim sloganom in dve t. i. smučarski maski, ki pokrivata celotno glavo, imata le odprtini za oči in usta.

Policisti so vznemirjeni tudi zaradi tega, ker so v preiskavo celotnega primera vložili ogromno časa in denarja, potem pa ‒ ne samo da je tožilstvo odstopilo od vseh obtožb, celoten primer je bil sprva zapečaten in njegova kriminalna datoteka izbrisana. Igralec jo je odnesel zgolj s plačilom varščine v višini deset tisoč dolarjev, opraviti pa je moral še 16 ur družbeno koristnega dela.

36-letni Smollett je 29. januarja prijavil, da sta ga v zgodnjih jutranjih urah na ulici v Chicagu napadla in pretepla dva belopolta Trumpova podpornika, ki sta ga zmerjala zaradi njegove homoseksualnosti in barve kože, polila z belilom za perilo, nato pa mu okoli vratu nataknila zanko za obešanje. S to zanko je potem domnevno napadeni odšel v svoje stanovanje.