Kako se bo Julianne odrezala v vlogi razvpite Palinove? Foto: EPA
Kako se bo Julianne odrezala v vlogi razvpite Palinove? Foto: EPA

Iz igre za vlogo v filmu Game Change, ki bo opisoval kandidaturo Palinove za republikansko podpredsedniško kandidatko leta 2008, je tako izpadla igralka in komičarka Tina Fey, ki je v preteklosti navduševala z upodobitvami političarke z Aljaske.

Film bo posnet po knjigi z enakim naslovom, ki sta jo napisala Mark Halperin in John Heilemann in opisuje pot senatorja Johna McCaina od trenutka, ko je za svojo desno roko izbral Sarah Palin, do njunega poraza na predsedniških volitvah proti Obami in Joeju Bidnu.

Kdo bo postal filmski Obama?
Film bo režiral Jay Roach, Julianne Moore, ki jo je bilo v preteklosti videti v filmih Daleč od nebes, Konec afere, Slepota in Ure do večnosti, pa je prvo znano ime v igralski ekipi. Tako še ni jasno, komu bodo podelili vloge Obame, McCaina in Hillary Clinton.

Nedvomno bo film zanimiv, saj je že sama knjiga razkrila nekaj pikantnih podrobnosti iz odnosa McCainovega osebja do Palinove. Tako je v trenutku obupa glavni McCainov pomočnik Steve Schmidt ekipi Palinove zabrusil: "Imate še ogromno dela, saj ona nima pojma o ničemer."