Sarah Palin je ta teden podprla Donalda Trumpa in nastopila na njegovem zborovanju v Tulsi. Foto: Reuters
Sarah Palin je ta teden podprla Donalda Trumpa in nastopila na njegovem zborovanju v Tulsi. Foto: Reuters
Sarah in Todd Palin imata pet otrok (na fotografiji ni najmlajšega Triga, ki boleha za downovim sindromom) in tri vnuke. Track je na fotografiji skrajno levo. Foto: EPA
Track, Bristol in Trig Palin na republikanski konvenciji leta 2008. Bristol je mami povzročila malce zadrege, ko je zanosila pri rosnih 17 letih. Foto: EPA

Kot poroča KTVA, je bil Palin, sicer veteran iraške vojne, aretiran ter obtožen napada, neprimernega ravnanja z orožjem in vmešavanja v prijavo družinskega nasilja.

Ko je policija prispela na dom, ki ga imata v lasti Sarah in Todd Palin, se je Track po navedbah policije med zaslišanjem vedel "nekooperativno, bojevito in izmikajoče". Policist je tudi opazil, da je fant močno vinjen, zaradi "vse večje sovražnosti" pa so ga nazadnje vklenili v lisice. Žensko, ki je nasilje prijavila, je policija našla objokano med skrivanjem pod posteljo.

Policija je po pogovoru z obema ugotovila, da sta žrtev in storilec par, vzrok za incident pa je Palinovo ljubosumje. Ko mu je zagrozila, da bo poklicala policijo, jo je treščil v obraz in jo brcnil, nato pa si prislonil pištolo na sence in jo vprašal: "Misliš, da si ne upam?" Ženska naj bi bila prepričana, da se bo sam ubil.

Palin zanika, da bi uporabil orožje, je pa izjavil, da sta bili obe hiši na posesti polni orožja. Policija ga je izpustila proti varščini 1.500 dolarjev. Track Palin je bil že septembra 2014 vpleten v množični pretep 20 oseb, v katerem so sodelovali tudi drugi družinski člani Palinove, a takrat ni bilo vloženih obtožnic.

Palinova: Potrebujemo vodjo, ki bo vojake spoštoval
O dogodku je spregovorila tudi Sarah Palin, ki je na republikanski politični sceni zablestela leta 2008 kot podpredsedniška kandidatka Johna McCaina. Čeprav je pozornost javnosti pritegnila prav zaradi svojih "udarnih" izjav, so bile po mnenju analitikov prav take izjave, pogosto nepremišljene in malce neinteligentne, tiste, ki naj bi nazadnje močno škodile veteranskemu senatorju iz Arizone.

Palinova je v sredo nastopila na zborovanju Donalda Trumpa v Oklahomi, kjer je za sinovo ravnanje okrivila posttravmatski sindrom (PTSD) in - demokratskega predsednika Baracka Obamo. 51-letna nekdanja guvernerka Aljaske namreč meni, da psihične težave vojakov še poslabša Obamovo pomanjkanje vodstvenih sposobnosti in spoštovanja do vojske.

"Naj spregovorim o slonu v sobi. Da, moj sin trpi za PTSD-jem. Moj sin, vojni veteran, ki je služil v Strykerjevi brigadi in se boril na vojnem območju za vse vas, Amerika. Ampak moj sin, kot mnogo drugih, se je vrnil domov malce drugačen. Nazaj se vrnejo malce trši."

In še: "Prav gotovo se lahko poistovetim z drugimi družinami, ki čutijo posledice PTSD-ja in ranjenosti, s katerima se naši vojaki vrnejo, in ob tem čutim še bolj kot prej, da je zaradi najboljših mož v Ameriki priložnost zdaj ali nikoli, da dobimo vrhovnega poveljnika, ki jih bo spoštoval." Za to nalogo se zdi Palinovi primeren samo Trump.

Track Palin, eden izmed petih otrok Sarah in Todda Palina, je v Iraku služil kot rezervist leta 2008, ko je njegova mama kandidirala za položaj podpredsednice. Palin se je leta 2012 ločil od žene Britte, s katero je imel takrat leto dni staro hčerko - v ločitveni poravnavi je Britta dobila skrbništvo nad hčerko, Track pa skupno premoženje, vključno z bogato zbirko strelnega orožja.