Levo je fotografija, ki so jo objavili na strani White House Photos, desno AP-jeva fotografija. Foto: White House Photos/AP
Levo je fotografija, ki so jo objavili na strani White House Photos, desno AP-jeva fotografija. Foto: White House Photos/AP

Na Twitterju je nemudoma vzniknil ključnik #orangeface (#oranžniobraz) in čeprav je potrjeno, da je fotografija povsem pristna, pa zadnjih 24 ur vsi razpravljajo samo še o tem, ali je to izvirnik ali je fotograf ojačal saturacijo.

Vse skupaj je sprožila objava fotografije na Twitterjevi strani White House Photos, strani, ki ni povezana z Belo hišo. Ta je poleg barvne fotografije objavila še črno belo, kjer so kontrasti Trumpovega obraza še očitnejši.

"Danes je @DonaldTrump plesal s sončnim zahodom in močnim vetrom, ko se je iz predsedniškega helikopterja pred Belo hišo napotil proti Ovalni pisarni," so pripisali.

Trump ogorčen

Trump, za katerega je znano, da je zelo občutljiv glede svojega zunanjega videza, ni bil najbolj navdušen nad fotografijo.

"Še več lažnih novic. To je bilo očitno fotošopirano, ampak veter je bil močen in lasje so videti dobro? Vse, da bi poniževali!" je tvitnil ob črno-beli fotografiji.

Čeprav obstaja več identičnih fotografij Trumpa z omenjenega sprehoda od helikopterja do Bele hiše, na katerih se prav tako vidijo robovi samoporjavitvene kreme, pa kontrasti niso tako dramatični.

Stran White House Photos je pozneje tvitnila: "Ta fotografija ni bila retuširana, smo pa uporabili mobilno aplikacijo za ojačanje barve fotografije."

To sicer nikakor ni prvič, da bi se kdo spotaknil ob Trumpovo čezmerno umetno sončenje. Njegov čezmerno porjaveli obraz je pogosta tarča ameriških TV-satirikov.