Pravico do druženja s pokalom ima vsak član zmagovite ekipe. Kopitar naj bi še to poletje s Stanleyjevim pokalom pripotoval v Slovenijo. Foto: Reuters
Pravico do druženja s pokalom ima vsak član zmagovite ekipe. Kopitar naj bi še to poletje s Stanleyjevim pokalom pripotoval v Slovenijo. Foto: Reuters

V "mestu angelov" se v dnevih po zmagi moštva Los Angeles Kings v finalu severnoameriške poklicne hokejske lige NHL nadaljujejo "prikazovanja" Stanleyjevega pokala. V nedeljo popoldne je na pokal pazil Anže Kopitar.

Lokalni mediji poročajo, da je Kopitar pokal prinesel na plažo do roba Tihega ocena in nemudoma se je zbrala okrog množica ljudi, ki so prvemu slovenskemu prvaku lige NHL čestitali za uspeh.

Kopitar je včeraj s"Stankom" obiskal tudi Matthewa Perryja, zvezdnika nanizanke Prijatelji in zagrizenega navijača Kraljev že od malih nog (ogledal si je vse tekme finala), pokal pa je prinesel tudi na agencijo Creative Arts Agency (CAA).

Pokal, ki je poimenovan po vrhovnem guvernerju Kanade iz 19. stoletja Fredericku Arthurju Stanleyju, je prvi v roke dobil kapetan ekipe Dustin Brown, ki je iz njega nahranil svoja sinova s čokoladnim mlekom. Pokal so do zdaj že pokazali v razvedrilnih oddajah Jay Leno in Jimmy Kimmel, Kralji pa so ga ponesli tudi na bejzbolsko tekmo med domačimi Dodgersi in ekipo Angels ter na četrtkovo zmagoslavno parado po ulicah Los Angelesa.

Zdaj gre pokal nazaj v Las Vegas, kjer bo v sredo podelitev nagrad NHL Awards. Gre za nagrade za preteklo sezono, a vse temeljijo na rednem delu sezone, zato Anžeta ni niti med dobitniki niti med nominiranci.

Kopitar prihaja v Slovenijo
Na brniško letališče bo najboljši slovenski hokejist priletel v sredo, 20. junija, ob 17.35. Najprej bo pozdravil sorodnike, prijatelje in navijače, nato pa bo imel novinarsko konferenco. Zaradi natrpanega urnika intervjujev ne bo dajal, bo pa "sedmi sili" na voljo 30. junija, ko bo na Bledu igral na dobrodelnem turnirju v golfu. Z letališča se bo odpeljal proti Hrušici, kjer mu domačini pripravljajo sprejem.