Chris je brezdomec v avstralskem velemestu, ki ga ljudje poznajo tudi po tem, da je vedno s seboj v kartonasti škatli nosil svojo ljubljenko podgano. Ko je sedel ali spal na ulici, je spala na njem, tako da sta bila nerazdružljiv par. A na začetku meseca, ko je šel Chris na stranišče, je Lucy nenadoma izginila, piše BBC.

Na njeno prazno škatlo je napisal poziv, da išče Lucy in novica se je kot požar razširila po družbenih omrežjih. Ljudje so objavili množico fotografij Chrisa in njegove podgane ter bili pozorni med sprehajanjem po ulicah. Primera se je lotila tudi policija Novega Južnega Walesa in zgodba se je v četrtek srečno končala.

Možje v modrem so podgano našli pri neki ženski, ki je Lucy opazila na eni izmed mestnih ulic. Ker je mislila, da so jo lastniki zapustili, jo je vzela domov in nekaj dni skrbela zanjo. Ko pa je videla obvestila o iskalni akciji, je seveda poklicala policijo.

Chris je bil presrečen in je Lucy zasul s poljubi in objemi. Na policijsko vprašanje, ali je prepričan, da so našli pravo podgano, je odgovoril: "Da, ona je! Prepričan sem, saj je slepa na eno oko. Tudi ona se me spomni in vem, da me je pogrešala." Policistom se je zahvalil za trud in se opravičil, da jim je nakopal preglavice, nato pa se mu je Lucy usedla na ramena in skupaj sta zapustila postajo.