Shoda se je udeležil tudi Paul McCartney. Foto: Reuters
Shoda se je udeležil tudi Paul McCartney. Foto: Reuters
Adriana Grande se je žrtvam poklonila s pesmijo "Be Alright". Foto: Reuters

Na govorniškem odru v Washingtonu so zraven preživelih dijakov strelskega napada na floridski šoli Parkland nastopili tudi zvezdniki, ki so pozvali k strožji orožarski zakonodaji. Priljubljena ameriška pevka Miley Cyrus je zapela svojo pesem The Climb iz leta 2009, med nastopom pa je v rokah držala napis "Nikoli več".

Ameriška pevka Andra Day in zvezdnik Common sta se shodu na govorniškem odru priključila s pesmijo Stand Up for Something, ki je bila nominirana za nagrado grammy. "Sporočilo današnjega dne je, da bomo nadaljevali proteste, saj je prišel čas, da nas slišijo," je za ameriške medije povedala Andra Day in dodala, da se ne bodo umaknili, dokler se ne bo nekaj spremenilo. "Naši glasovi štejejo," je še dodala.

Na odru v Washingtonu je nastopila tudi ameriška poppevka Adriana Grande, ki je žrtve in protestnike počastila s pesmijo Be Alright. Adriana se je po lanski tragediji, ki se je zgodila na njenem koncertu v Manchestru, ko se je v dvorani razstrelil samomorilski napadalec, žrtvam poklonila s koncertom, tokrat pa je spet zapela v upanju, da bo glasba protestnike zbližala.

Na govorniškem odru v Washingtonu so nastopili še Demi Lovato, Jennifer Hudson, Lin-Manuel Miranda in Ben Platt. Med množico protestnikov pa je bilo mogoče opaziti tudi Kim Kardashian West in zakonca Clooney. George in Amal Clooney sta gibanju pred kratkim celo donirala 500.000 dolarjev.

Shodi so potekali tudi v drugih ameriških mestih
Nekdanji član glasbene skupine The Beatles Paul McCartney je korakal na ulicah New Yorka. Za CNN je povedal, da je shod zanj zelo pomemben, saj je v oboroženem napadu umrl tudi eden izmed njegovih prijateljev - John Lennon. Lennona je 8. decembra 1980 pred njegovim domom pri newyorškem Centralnem parku ustrelil Mark David Chapman.

V Los Angelesu je spregovorila igralka Amy Schumer, ki si za omejeno prodajo orožja prizadeva že od leta 2015. Tokrat pa se je zahvalila protestnikom in dijakom, ki so proteste spodbudili.

Spodaj pa si lahko ogledate videoposnetka nastopov zvezdnic Adriane Grande in Miley Cyrus na ameriškem shodu za življenja