Animirana Kolinda in nezainteresirani Medvedjev (desno). Foto: MMC RTV SLO
Animirana Kolinda in nezainteresirani Medvedjev (desno). Foto: MMC RTV SLO

Uporabniki Twitterja so se močno zabavali ob pogledu na poplesavanje in zagretost Grabar-Kitarovićeve - manj se je, sodeč po videu, ki je zaokrožil po spletu, zabaval njen gostitelj v VIP-loži, ruski premier Dmitrij Medvedjev.

Verjetno zato, ker je ravno takrat Hrvaška dala gol.

Hrvaška predsednica je v Soči, prizorišče sinočnje četrtfinalne tekme, priletela takoj za srečanjem s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem in avstrijskim predsednikom Alexandrom Van der Bellenom v Goriških brdih, kjer je trojica med drugim tudi degustirala nekatera naša najboljša vina.

Slavje se je nadaljevalo v slačilnici
Polet je, kot kaže, ni prav nič utrudil, saj je po navijanju na tribuni v družbi Medvedjeva, nekdanjega hrvaškega reprezentanta Davorja Šukerja in predsednika Fife Giannija Infantina s svojo zmagovito ekipo proslavljala še v slačilnici.

Tekma med Rusijo in Hrvaško se je v rednem delu končala izenačeno, po dveh podaljških pa je Hrvaška slavila s streljanjem enajstmetrovk in se tako prvič po letu 1998 uvrstila v polfinale prvenstva.

Brez politike sicer tudi tokrat ni šlo - Hrvati so se veselili ob pesmih ustaškega pevca Thompsona, obrabni igralec Hrvaške Domagoj Vida, strelec enega od golov proti Rusiji, pa je z nekdanjim reprezentantom Ognjenom Vukojevićem Ruse provociral z videom, v katerem sta po zmagi vzklikala "Slava Ukrajini!" in "Ta zmaga je za Dinamo in za Ukrajino!"