Ustrašila se je poroke in prostovoljno izginila za nekaj dni. Foto: epa
Ustrašila se je poroke in prostovoljno izginila za nekaj dni. Foto: epa
Policija je organizirala obsežno iskalno akcijo. Foto: epa

Če jo bo porota spoznala za krivo, jo lahko doleti do šest let zaporne kazni.

Velika porota jo je obtožila lažne prijave policiji, kazenskega prekrška in lažne izjave, ki prav tako velja za zločin. Obtožba za zločin ima za posledico lahko največ pet let v zaporu, ostale obtožbe pa bi Wilkbanksovi lahko prinesle še dodatno leto zapora.

Tožilec okrožja Gwinnett County Danny Porter meni, da se je porota odločila pravilno, saj je za laganje policiji potrebna kazen. Zato se Porter z družino obtoženke tudi ni želel dogovoriti o izvensodni poravnavi.

32-letna Wilbanksova je s svojega doma v Duluthu v ameriški zvezni državi Georgia izginila 26. aprila. Domačim je rekla, da gre teč. Medtem ko so jo georgijske oblasti mrzlično iskale v akciji, ki je požela veliko publicitete tudi na nacionalni ravni in jih je stala kakih 50 tisoč dolarjev, je z avtobusom odpotovala v Las Vegas, potem pa še v Albuquerque v Novi Mehiki.

Poklicala je policijo in trdila, da so jo ugrabili in spolno napadli. A med zaslišanjem je priznala laži in povedala, da je iz Georgie zbežala zaradi osebnih težav. 30. aprila, na dan, ko bi se morala poročiti na razkošni ceremoniji s 600 gosti, se je vrnila domov.

Mesto Duluth zahteva povračilo stroškov iskanja v višini 40 tisoč dolarjev. Oblasti drugih mest, kjer so jo iskali, povračila ne bodo zahtevale. Wilbanksova je mestnim oblastem ponudila 13.250 dolarjev, ki jih nameravajo tudi sprejeti, ko bo ponudba v pisni obliki. Ostalih 30 tisoč dolarjev ji bodo od dolga odpisali.