Oblasti sumijo, da gre za nove žrtve nasilja med mamilarskimi karteli. Foto: Reuters
Oblasti sumijo, da gre za nove žrtve nasilja med mamilarskimi karteli. Foto: Reuters
Mehiko pretresla obglavljena trupla

43 moških in šest ženskih trupel so našli zavite v črne plastične vrečke. Bili so obglavljeni in s porezanimi dlanmi, zato bo identifikacija težavna. Našli so jih v osamljenem delu avtoceste v kraju San Juan okoli 180 kilometrov južno od meje z ZDA.

Policija pravi, da so skupino umorili pred dvema dnevoma na drugem kraju, odvrgli pa so jih iz tovornjaka. "Sledi kažejo, da gre za spopad med tolpama. To ni napad na civilno prebivalstvo," je povedal tiskovni predstavnik mehiške policije.

Boj za nadzor nad mamilarskimi potmi
To je zadnji v seriji brutalnih množičnih umorov, ki se v Mehiki dogajajo v zadnjem času. Mamilarska združba Zetas, ki so jo v 90. letih prejšnjega stoletja ustanovili pripadniki mehiške elitne vojske, in skupine, povezane z združenjem Sinaloa najbolj iskanega mehiškega mamilarskega kralja Joaquina "El Chapa" Guzmana, se namreč borijo med seboj, kdo bo imel nadzor nad tihotapljenjem mamil v ZDA.

Pred nekaj dnevi so mehiške oblasti v dveh zapuščenih vozilih na zahodu Mehike našle 18 obglavljenih trupel. Še prej so spopadi med mamilarskimi karteli v mestu Nuevo Laredo na krut način vzeli 23 življenj.

Predsednik Felipe Calderon je že leta 2006 ob prevzemu položaja napovedal vojno mamilarskim združbam in je nad njih poslal vojsko, a nasilje se le stopnjuje. V tem času se je število žrtev povzpelo že na 50.000.

Mehiko pretresla obglavljena trupla