V Avstraliji je do zdaj zaradi novega koronavirusa umrlo 314 ljudi. Foto: Reuters
V Avstraliji je do zdaj zaradi novega koronavirusa umrlo 314 ljudi. Foto: Reuters

To je že drugi dan zapored, da je imela Avstralija rekordno število mrtvih zaradi covida-19, potem ko so v nedeljo potrdili 17 smrti. Samo v Viktoriji so skupno potrdili 228 smrti.

Premier Viktorije Daniel Andrews je ocenil, da se kažejo prvi učinki karantenskih ukrepov v Melbournu, ki so jih uvedli pred šestimi tedni.

Število novih okužb je namreč najnižje v zadnjih 13 dnevih. V zadnjem dnevu so namreč potrdili 322 okužb z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V Melbournu veljajo karantenski ukrepi, saj lahko prebivalci zapustijo svoje domove le za rekreacijo, nakupovanje in nujna dela, poleg tega čez noč velja policijska ura, obvezno je nošenje mask. "Ta strategija je težka, srce parajoča, polna izzivov, ampak je edina, ki bo umirila širjenje virusa v Viktoriji," je danes dejal Andrews.

Druge zvezne države so preventivno zaprle svoje meje z Viktorijo. Sosednji Novi Južni Wales je v zadnjih dveh tednih poročal o 22 ali manj novih okužbah dnevno, drugje pa so številke še manjše.