Zakonca Holch Povlsen sta s svojimi štirimi otroki dopustovala v Šrilanki. Foto: AP
Zakonca Holch Povlsen sta s svojimi štirimi otroki dopustovala v Šrilanki. Foto: AP

"Žal navedbe potrjujemo," je za BBC povedal Povlsenov tiskovni predstavnik. "Prosimo vas, da spoštujete zasebnost družine v tem času, zato ne bomo dajali dodatnih izjav."

Družina je za velikonočne praznike dopustovala v Šrilanki, ko so se na veliko noč zgodili hkratni napadi v več katoliških cerkvah in luksuznih hotelih.

46-letni Holch Povlsen je lastnik mednarodne verige z oblačili Bestseller, pod katero sodita med drugim znamki Vero Moda in Jack and Jones.

Je tudi največji delničar Asosa in največji zasebni lastnik zemljišč v Veliki Britaniji. Forbes njegovo premoženje ocenjuje na 7 milijard evrov.

Dansko zunanje ministrstvo je potrdilo, da so bili v napadih ubiti trije Danci, ni pa sporočilo imen.

Povlsenova hčerka Alma je le dan pred tragedijo na Instagramu objavila fotografijo svojih sestric Astrid in Agnes ter bratca Alfreda s pripisom "trije mali medvedki".

Med mrtvimi 36 tujcev

Število mrtvih v napadih v Šrilanki se je povzpelo na 290, pri čemer je velika večina državljanov Šrilanke, vključno s številnimi kristjani, ki so se udeleževali velikonočnih maš.

Med mrtvimi je skupno najmanj 36 tujih državljanov, poleg treh otrok iz družine Povlsen še osem Britancev, šest Indijcev, po dva Turka, Kitajca in Avstralca ter po en Portugalec, Nizozemec in Japonec. Ranjenih je okoli 500 ljudi.

Policija je v povezavi z napadi aretirala 24 ljudi, odgovornost pa pripisala radikalni islamistični skupini NTJ.