Berlusconiju bodo 6. aprila začele soditi tri sodnice. Foto: Reuters
Berlusconiju bodo 6. aprila začele soditi tri sodnice. Foto: Reuters

"Zaradi ljubezni do domovine ne bom govoril o tem. Naj rečem samo to, da nisem niti najmanj zaskrbljen," je dejal trdoživi Berlusconi.

To je bila njegova prva izjava, potem ko je milanska sodnica določila, da bo moral aprila na zatožno klop, kjer se bo branil pred obtožbami o zlorabi položaja in plačanih spolnih odnosih z mladoletno maroško barsko plesalko Karimo El Marug, bolj znano pod vzdevkom Ruby. Ta zadnje mesece polni naslovnice italijanskih časopisov.

Dokazov je dovolj
Tožilci zatrjujejo, da imajo dovolj dokazov, ki pričajo, da je Berlusconi plačal za spolne odnose, ko je imela Ruby še manj kot 18 let, kar je v Italiji kaznivo dejanje. Poleg je tudi telefoniral na policijo in dosegel izpustitev mlade Maročanke, ko so jo prijeli zaradi kraje.

Ruby zanika, da je imela spolne odnose z Berlusconijem, a priznava, da ji je premier dal 7.000 evrov, ker se je udeležila zabave v njegovi razkošni vili v bližini Milana.

Premier vidi zaroto nasprotnikov
Berlusconi vseskozi zavrača krivdo in zatrjuje, da je tarča politično motiviranih napadov sodnikov ob podpori levičarskih politikov, ki so odločeni, da ga odstranijo z oblasti.

Zanika, da bi kadar koli plačal za spolne odnose, na policijo pa je poklical, ker je menil, da je Ruby vnukinja nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, in se je tako želel izogniti diplomatskemu incidentu.