Berlusconi si je zaradi svojega načina življenja nakopal hude kritike. Foto: EPA
Berlusconi si je zaradi svojega načina življenja nakopal hude kritike. Foto: EPA
Ruby
Premierjevih zabav se je udeležavala tudi maroška plesalka Ruby. Foto: EPA
Berlusconi na udaru očitkov

Giuseppe Spinelli je za milanski časopis Corriere della Sera dejal, da Berlusconi dnevno prispeva za dobrodelne namene in pomaga tako otrokom z levkemijo kot študentkam, ki potrebujejo denar za šolnino ali najemnino. Po njegovih besedah predstavlja denar, ki ga je Berlusconi namenil ženskam, manjši del denarnih prispevkov, ki jih je namenil za dobrodelne namene.

"Enkrat so bili otroci, oboleli za levkemijo, spet drugič študentka, ki ne more plačati šolnine ali najemnine," je dejal in povedal, da je na Berlusconijev ukaz izplačal denar tudi popolnim tujcem.

Beseda je nanesla tudi na zdaj že polnoletno maroško plesalko Karimo El Mahroug z umetniškim imenom Ruby, s katero naj bi se zabaval Berlusconi, ki pa zanika, da bi z njo imel tudi spolne odnose. Spinelli se je spomnil dogodka, ko je Ruby obiskala njegovo pisarno in prejela 50 evrov, da je lahko plačala taksi. Plačilo je osebno odobril Berlusconi.

Spinelli meni, da je celotna zadeva namerno prenapihnjena. Računovodja velja za enega najtesnejših Berlusconijevih sodelavcev, ki med drugim vodi dve zasebni nepremičninski podjetji in finančni holding.

V okviru preiskave glede prostitucije je milansko tožilstvo pred dnevi vložilo zahtevo za preiskavo Berlusconijevih nepremičnin v Milanu, kjer naj bi prostitutke prebivale brezplačno, med njimi tudi Ruby. Tožilstvo je premierja obtožilo, da je imel spolne odnose z več mlajšimi prostitutkami.

Podpora sodnikov in Bossija
Berlusconija so podprli tudi italijanski sodniki in predsednik združenja sodnikov Luca Palamara, ki je dejal, da so obtožbe proti premierju "nesprejemljive" ter "resno ogrožajo avtonomijo in neodvisnost sodstva". Dodal je še, da ne želijo biti vpleteni v "teater", v ozadju katerega je politični spopad.

Podporo Berlusconiju je izrazila tudi koalicijska Severna liga in njen vodja Umberto Bossi, ki se je s premierjem srečal v sredo zvečer. Novinarjem je zaupal, da je Berlusconi "zelo prizadet", sam pa meni, da se mora premier "pomiriti in postati preudarnejši, vsi skupaj pa bi morali omiliti ton, med drugim tudi državni tožilci".

Berlusconi na udaru očitkov